Zafer Kalkınma Ajansından Bir Başarı Daha

TR33 Bölgesi REGIONS2030 Projesi Kapsamında Avrupa’daki 10 Pilot Bölgeden Biri Olarak Seçildi

Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi (JRC) tarafından yürütülen ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin (SKH) Düzey-2 bölgelerinde izlenmesini amaçlayan REGIONS2030 projesi kapsamında Zafer Kalkınma Ajansının yaptığı başvuru neticesinde TR33 Bölgesi Avrupa’daki 10 pilot Düzey-2 bölgesinden biri olarak seçildi.

Türkiye’den projeye katılma hakkı kazanan tek Düzey-2 bölgesini temsilen ZAFER ile JRC arasındaki ilk toplantı 27.10.2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Toplantıya REGIONS2030 proje koordinatörü Alice SIRAGUSA, uzman Iraklis STAMOS ve ilgili Ajans personeli katılım sağladı.

SKH’lere yönelik ortak ölçülebilir göstergelerin belirleneceği projenin toplam bütçesi 900.000 Avro olup bölgemize 90.000 Avro civarında mali kaynak ayrılması planlanmaktadır. Kasım ayı sonunda Brüksel’de gerçekleştirilecek olan başlangıç toplantısının akabinde Avrupa genelindeki 10 adet Düzey-2 bölgesinde faaliyetlere başlanacaktır.

Proje sonuçlarının 2023 yılı içerisinde New York’ta gerçekleştirilecek olan Üst Düzey Siyasi Forum’da açıklanması planlanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi