Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Yapıldı

Zafer Kalkınma Ajansı 2020 yılının 4. Yönetim Kurulu Toplantısı koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle video konferans yöntemiyle yapıldı. Vali Mustafa Tutulmaz, bölge illerin Valileri ve yönetim kurulu üyeleriyle gündem maddelerini istişare etti.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla Zafer Kalkınma Ajansı 2020 yılının 4. Yönetim Kurulu Toplantısını video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

Proje Önerileri Görüşüldü

Toplantıda ilk gündem maddesi olarak 27 Şubat 2020 tarihinde ilan edilen, Ajansın plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu, kısa / orta vadede yatırıma dönüştürülebilecek nitelikteki fizibilite çalışmalarının desteklenmesinin amaçlandığı Fizibilite Desteği Programına yapılan 2 proje başvurusu değerlendirildi. Ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Ajans tarafından ön değerlendirmeleri yapılan proje önerileri istişare edildi.

Mali Tablo İstişare Edildi

Diğer gündem maddelerinde ise Çevre ve Enerji Altyapı Mali Destek Programı, Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı ile 3 güdümlü projelerin ilerleme raporları hakkında bilgiler alındı ve yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepler görüşüldü. Son olarak iki Yönetim Kurulu toplantısı arasında Ajans tarafından icra edilen önemli faaliyetler ile Mart ve Nisan ayı gelir ve gider cetveli görüşülerek genel mali durum değerlendirildi.

Editör: Haber Merkezi