Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Afyon'da Yapıldı.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2016 Yılının 5. Yönetim Kurulu Toplantısı Valimiz Hakan Yusuf Güner'in katılımıyla ilimizde gerçekleştirildi.
 
Uşak Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okur başkanlığında yapılan toplantıya Valimiz Hakan Yusuf Güner, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, Kütahya, Afyonkarahisar ve Manisa illeri Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanları ile Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Uşak Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okur; "Öncelikle bugün gerçekleştirmiş olduğumuz BİGEM işbirliği protokol imza törenine katılım sağladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Toplantımızın ilk gündem maddesi olarak 2016 yılında uygulamayı planladığımız güdümlü projemiz hakkında bilgi alacak ve değerlendirmelerde bulunacağız. İkinci gündem maddemizde ajansımız tarafından 2015 yılında ilan edilen sanayide rekabetçiliğin geliştirilmesi mali destek program' ile sosyal kalkınma ve beşeri gelişme altyapı mali destek programı kapsamında desteklenen projelere ilişkin ilerleme raporunu ele alacağız. Bu kapsamda projelere dair gelişmeleri değerlendireceğiz. Sonraki gündem maddemizde 2013 yılında ilan edilen rekabetçi KOBİ malı destek programı kapanış raporunu görüşeceğiz. Bu program kapsamında uygulanan projelerin çıktılarını ve sonraki programların kurgulanmasında öne çıkan hususları istişare edeceğiz. Bir diğer gündem maddemizde ise 2016 yılı malı destek programlarının yürütülmesine ilişkin olarak bankalarla yapacağımız işbirliği protokolünü ele alacağız. Son olarak 2015 yılı bağımsız denetim raporu ve iki yönetim kurulu toplantısı arasında ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler hakkında bilgi alacak akabinde her ay düzenli olarak yaptığımız gibi bir önceki ayın (MART AYININ) Gelir-Gider Cetvelini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz. Toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum"dedi.
 
Toplantının devamında gündemde bulunan Güdümlü Projelerin Görüşülmesi,  Program İlerleme Raporlarının Görüşülmesi, Program Kapanış Raporunun Görüşülmesi, 2016 Yılı Mali Destek Programları Banka İşbirliği, Protokolünün Görüşülmesi, 2015 Yılı Bağımsız Denetim Raporunun Görüşülmesi,  İki Toplantı Arası Ajans Faaliyetlerinin Görüşülmesi ve 2016 Yılı Mart Ayı Gelir-Gider Cetvelinin Görüşülmesi konuları görüşülüp karara bağlanması ile toplantı sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi