Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar’da Toplandı

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2019 yılının 9. Yönetim Kurulu Toplantısı Afyonkarahisar’da gerçekleşti.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın dönem başkanlığı yaptığı toplantıya, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Manisa Valisi Ahmet Deniz ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Sekreter Veli Oğuz katıldı. Toplantıda 2019 Yılı Fizibilite Desteği Başvurularının yanı sıra 2020 yılına ait çalışma programı ve bütçesi masaya yatırıldı.

2020 Yılında Da İllerimizin Kalkınması İçin Her Türlü İmkânı Değerlendireceğiz

Ajansın Yönetim Kurulu Başkanı Uşak Valisi Funda Kocabıyık, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İlk gündem maddemizde 30 Ocak 2019 tarihinde ilan ettiğimiz, Ajansın plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu, kısa / orta vadede yatırıma dönüştürülebilecek nitelikteki fizibilite çalışmalarının desteklenmesinin amaçlandığı fizibilite desteği programına yapılan proje başvurusunu değerlendireceğiz. İkinci gündemimizde 2020 Yılı Çalışma Programı ve Bütçe çalışmaları hakkında Genel Sekreterlikçe yapılan hazırlıklar hakkında bilgi alacağız. Bu bağlamda Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde Bölgenin yerel dinamikleri ve potansiyellerini de dikkate alarak çalışmalarımızı 2020 yılında devam ettireceğiz. 2020 yılında Sonuç Odaklı Programlar, çalışmalarımızın esasını teşkil edecek olup illerimizin kalkınması için her türlü imkanı değerlendireceğiz.”

Proje Havuzları Oluşturma Devam Edeceğiz

2020 yılında yapılacak olan çalışmalara açıklık getiren Kocabıyık, “Sonuç Odaklı Programların yanı sıra proje havuzu oluşturulması, yatırımcılara yol gösterilmesi ve yönetim danışmanlığı da 2020 yılında önceliklendirilen çalışmalarımız arasında yer alacaktır. Yine Bakanlığımızca 2019 yılında başlatılan ve “Mesleki ve Teknik Eğitim” teması alanında uygulanan çalışmalar, 2020 yılında da devam edecek olup 2020 yılı teması ise “Kaynak Verimliliği” olarak belirlenmiştir. Tüm kalkınma ajansları; bu konuda ülke genelinde faaliyetler yapacaktır.

Mali Durumu Değerlendireceğiz

Toplantıda Ajansın mali durumunun da ele alınacağını kaydeden Kocabıyık, “Bölgemizde gerçekleştirilmesi istenen projelerle ilgili olarak Temmuz ayı başında 4 il merkezinde toplantılar yapılmış; paydaşlarımızdan fikirlerini ajansımıza sunmaları istenmiştir. Gerek Ajans internet sitesinden, gerekse diğer iletişim kanallarından sunulan proje fikirlerini üçüncü gündemimiz dahilinde değerlendirip, uygun görülen fikirlerin projelendirilmesi noktasında istişare edeceğiz. Diğer gündem maddelerimizde 2018 yılında ilan ettiğimiz Çevre ve Enerji Altyapı Mali Destek Programı ile Gelişen KOBİ Mali Destek Programı’nın ilerleme raporları hakkında bilgi alacak ve 2016 yılında ilan ettiğimiz Sürdürülebilir Çevre Altyapı Mali Destek Programı kapanış raporunu görüşeceğiz. Daha sonraki gündemlerimizde ise iki Yönetim Kurulu toplantısı arasında Ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler ile Ağustos ayı gelir ve gider cetvelini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz. Toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennilerimle sözlerime son veriyor, katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçilerek toplantı tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi