Zafer Kalkınma Ajansı 2019 destek programı açıklandı

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Yapılarak 2019 Yılı Destek Programları Açıklandı

Manisa ilinde Vali Mustafa Tutulmaz, Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Manisa Valisi Ahmet Deniz, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyelerin katılımıyla Zafer Kalkınma Ajansı Ocak ayı Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Yönetim Kurulu Toplantısının ardından gerçekleştirilen 2019 Yılı Destek Programları açılış toplantısında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve toplam 13,5 milyon TL kaynak ayrılan 2019 Yılı Destek Programları duyuruldu.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan 10 Milyon TL bütçeli Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) 2,5 Milyon TL bütçeli 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı (2019 FD) ve 1 Milyon TL bütçeli 2019 Yılı Teknik Destek Programı olmak üzere toplam 13,5 Milyon TL kaynak tahsis edilmiş olan 2019 Yılı Destek Programları açılış toplantısı ile kamuoyuna ilan edildi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Manisa Valisi Ahmet Deniz, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden kamu, özel sektör ve STK temsilcileri, il protokolü ile Aselsan adına Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Karataş, Habitat Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Microsoft adına Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Mehmet Can Irhan, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, ajans olarak proje teklif çağrısı kapsamında bugüne kadar 407 projeye 132 milyon TL kaynak aktardıklarını, eş finansman katkısıyla birlikte yatırımcıların bölgede 323 milyon TL’lik yatırım yapmasına vesile olduklarını kaydetti. Oğuz, Manisa’dan başlayarak diğer illere de yaymak amacıyla savunma sanayi eko sistemi oluşturacaklarını belirtti. Oğuz, “YENEP bizler için mali destek programı olmanın çok ötesinde milli bir sorumluluktur. Bu program sayesinde Kendin Yap olarak adlandırdığımız sistematik bir dijital eğitim eko sistemi oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu eko sistemi de başta il milli eğitim müdürlüklerimiz olmak üzere üniversitelerimiz, Aselsan, Arçelik, Microsoft, Habitat Derneği, Insıder firması gibi eğitim ve teknoloji alanında ülkemizin göz bebeği kurum ve kuruluşları ile birlikte oluşturacağız.” dedi.

Geçmişimizden güç aldığımızı ve gurur duyduğumuzu belirterek sözlerine başlayan Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Manisa Valisi Ahmet Deniz , “Biz medeniyet kuran gerçek anlamda bunu dünyaya anlatan bir milletiz. Bunu nasıl yaptık. Bilgiye dayanarak, sahip olduğu bilgiyi irfanla bütünleştirerek gerçek anlamda merhametle, adaletle dünyaya asırlarca yön verdik ve hükmettik. Ne zaman bu anlayıştan uzaklaştık artık çağı yakalayamaz duruma geldik. Değişimi, dönüşümü kaçırdığınız zaman yakalamak güçleşiyor. Tüm bu uğraşlar onun içindir. Gelişimi, dönüşümü zamanında yakalamalıyız” dedi.

Eğitimde nitelik konusunda istenen seviyede olmadıklarını belirten Vali Deniz, 2023 eğitim vizyonunda ısrarla bahsedilen konulardan birinin, bugün yapmaya çalıştığımız 10 milyon TL bütçeyle dijital dönüşümü sağlayacak, kodlama eğitiminin, sanayi 4.0 denilen programın bir başlangıcı olduğunu söyledi. Vali Deniz; “Çünkü çağımız bilgi çağı, teknoloji çağı, üretim çağı, ihracat çağı. Manisa’nın 17 ilçesinde 18 tane Kodla Manisa atölyesi kuruldu. Yaklaşık 85 bin civarında öğrencimiz bu eğitimlerden geçirilmiştir. Gerçekten 12-13 yaşındaki pırıl pırıl çocuklarımızın orada ürettikleri ürünleri, robotları kendi hayal edip gözlerindeki ışıltıyı, heyecanı görünce bu iş olur, bu işi biz yaparız. Bu millet yapar, bu çocuklar yapar. Yeter ki biz onlara bu imkan ve fırsatı tanıyalım. İşte bu proje onun için var, onun için kıymetlidir. Onun için bu konuda hassas davranalım, koşturalım. İl ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz sahiplensinler” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Zafer Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Birimi Başkanı Erce Şengül tarafından Zafer Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Destek Programlarının tanıtımı gerçekleştirildi. YENEP, kamu, STK ve özel sektör işbirliğinde uygulanacak programa ASELSAN, Arçelik, Microsoft, Insider firmaları ve Habitat Derneği destek veriyor.

Program, Ajans Yönetim Birim Başkanı Erce Şengül’ün sunumundan sonra Sponsorluk ve Gönüllü Mentörlük protokolünün imzalanması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi