ZAFER HAVAALANI ZÜMRÜT YEŞİLE BEZENECEK

Göreve geldiğinden bu yana ülkemizin dört bir köşesinde ağaçlandırma hamleleri başlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Zafer Havaalanın ağaçlandırılmasını da unutmadı.

Temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da iştirakiyle atılan ve yakın zamanda açılması planlanan Zafer Havaalanı’nın çevresi Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla ağaçlandırılıyor.

Eskişehir Fidanlık Müdürlüğü tarafından 4.600 adet fidan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı üzerine havaalanı etrafına dikilmek üzere Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Karaçam, çınar, söğüt, berberis, kartopu, süs elması, filbahri, mahonya, şimşir, dağ muşmulası, kızılca, mazı ve servi türlerinden oluşan 4.600 adet fidanın bölgeye dikilmesiyle Zafer Havaalanı ve civarı bambaşka bir görünüme kavuşturulacak.

Zafer Havaalanı hizmete açıldığında Türkiye’nin 4. büyük havaalanı olacak Zafer Havaalanı’nda iç ve dış hatlar olmak üzere 2 milyon kişinin geçiş yapması planlanmaktadır. Bu sayede bölge, termal turizm başta olmak üzere sanayi, ticaret, spor ve diğer sektörler açısından bir cazibe merkezi haline gelecektir.

Editör: Haber Merkezi