Zafer Halk Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Büyük Taarruz'un 97. yıldönümü ve Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Zafer Halk Yürüyüşü gerçekleştirildi.

İl protokolü, kuvvet komutanları, Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivaline katılan ekipler ve vatandaşların katılımıyla saat 16.00'da Taş Medrese'den başlayan yürüyüş, Basın Caddesi üzerinden devam ederek Zafer Meydanı'nda sona erdi. Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Takımı öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşte, halk oyunları ekipleri folklorik kıyafetleriyle renkli görüntülere sahne oldu.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte, Vali Mustafa Tutulmaz, Orman ve Su İşleri Eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ile İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız ve il protokolü en ön sırada yürüyerek halkı selamladı.

  1. Halk Yürüyüşü'nün ardından Meydanı'nda AKSAM tarafından açılan "İşgalden Kurtulan Afyonkarahisar" adlı fotoğraf sergisini gezen protokol mensupları daha sonra Afyonkarahisar'ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü programına katıldı. Kültürlerin kaynaşmasına sahne olan Afyonkarahisar Belediyesi 18. Uluslararası Zafer Halk Oyunları Festivali'ne Bulgaristan, Romanya, Kırgızistan,TÜFEM Halk Oyunları Derneği, Macaristan, Sırbistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Bosna Hersek ve Giresun Halk Oyunları Ekipleri katıldı.
Editör: Haber Merkezi