Zafer Haftası Resepsiyonu

Zafer Haftası Kutlamaları Vali Mustafa Tutulmaz Tarafından Verilen Resepsiyon İle Tamamlandı

Her bir günü ayrı bir coşku ve gururla geçen Büyük Taarruz Zafer Haftası etkinlikleri, 30 Ağustos Resepsiyonuyla tamamlandı. Vali Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Korel Termal Otel’de düzenlenen resepsiyona Vali Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz, Milletvekilli Burcu Köksal ile İbrahim Yurdunuseven, Zafer Haftası kutlamaları için ilimize gelen misafir generaller, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şuayp Özdemir, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Kaymakamlar, siyasi partilerin il temsilcileri, askeri erkân ile daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda ve dernek başkanları katıldı.

Bugünleri Sadece Bir Bayram Kutlaması Olarak Algılamamalıyız

Resepsiyonda konuklarına hitaben konuşan ve 30 Ağustos Zaferinin önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Böyle güzel bir akşamda bizleri kırmayarak davetimize katılımınız için hepinize teşekkür ederim. Bugün ülkemiz ve ilimiz için önemli bir gündür. Bugün 97 Yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun temellerinin atıldığı, Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kazanıldığı gündür. Zafere giden yol bizim ilimizden bizim topraklarımızdan gitti. 25 Ağustos akşamı başlayan yürüyüş bugün itibariyle yani 5 gün sonra önemli bir aşamaya geldi ve bundan sonraki 10 günlük süreçte topraklarımızı işgal eden güçlerin Akdeniz’e doğru yol aldığı bir süreç olarak tarihe geçti. Bu sebeple ne kadar mutlu olsak, onurlu ve gururlu olsak azdır. Bu toprakları canı pahasına, savunarak bize emanet eden ecdadımıza layık olabilme adına, onlara layık yöneticiler olabilmek adına bu günleri iyi anlamalıyız. Bugünleri sadece bir bayram kutlaması olarak algılamamalıyız. Bayramı hak ettik ama bu bayramı kutlarken tarihten ders alacak şekilde hareket etmeliyiz. Ben bize bu bayramı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, 1071’den bugüne bu topraklarımızı vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. 34 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek eşleri ile birlikte davetlilerin masalarına giderek tüm konuklarla tek tek tokalaştı ve bayramlarını tebrik etti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı sanatçılarının konseriyle renklenen resepsiyon, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi