Zafer Haftası Kutlamaları

Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinliklerinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz arasında eksik anons yüzünden gerginlik yaşandı.
Açılış Konuşmasını yapan spikerlerin milletvekillerini anons etmemesine tepki gösteren Yılmaz, "Bu bizleri yok saymaktır. Bizler programın başından beri buradayız’’ dedi.
Başkan Çoban ile kısa süreli tartışma yaşandı. Konuşma yapmak üzere sahneye çıkan Başkan Çoban, hatanin spikerlerden kaynaklandığı belirtip özür dilemeleri söyledi. Bunun üzerine spikerler milletvekillerinden özür dileyerek hatanın kendilerinden kaynaklandığını söylediler.
Törene TBMM Başkan Vekili Mustafa Kabakçı, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğ General Veli Yıldırım, Milletvekilleri Ahmet Toptaş, Kemalettin Yılmaz, Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, idare amirleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hükümet Konağı önünde yapılan tören halk oyunları gösterisi ile başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ‘’Bu gün bağımsızlığını dünyada emsalsiz bir Kurtuluş savaşı ile kazanmış biz Türkler ve Afyonkarahisarlılar için bayram günü. Kurtuluş savaşımız Anadolunun küçük bir bölümüne hapsedilerek yok edilmek istenen Türklerin saldırgan Batılı devletlere karşı onurlu ve dik duruşu, Genç Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş mücadelesidir’’ dedi.
Başkan Çoban, konuşmasında ülkenin 90 yıllık var olma mücadelesini ve günümüz Türkiye’sini işledi.
TBMM Başkan Vekili Mustafa Kabakçı ise, ‘’Afyonumuzun 90. Kurtuluş yıl dönümünü kutlamaktan onurluyuz. Bende bu gün TBMM adına aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tüm Afyonkarahisarlıların kurtuluş bayramını kutluyorum’’ dedi.
Konuşmaların ardından Bayrak şiirini okuyan Fatih Anadolu Lisesi öğrenci Meltem Erdoğan ise, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Mareşal Fevzi Çakmak Yetiştirme yurdu Öğrencilerinin sergilediği kurtuluş savaşı gösterisi ise izleyicilere savaş anlarını adeta yaşattı. Bu duygu dolu sahneleri seyreden Gazi Kadir Yılmaz ise göz yaşlarını tutamadı.
Tören Afyon Kocatepe Üniversitesi Halk oyunları Ekibi ve Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğünün gösterileri ile devam etti.
Editör: Haber Merkezi