ZAFER HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

KONSERLER, HALK OYUNLARI FESTİVALİ VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ İPTAL

          Afyonkarahisar Belediyesi, Büyük Taaruz ve Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü dolayısıyla düzenlediği KONSERLER, ULUSLARARASI ZAFER HALK OYUNLARI FESTİVALİ VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİNİ ülkemizde son günlerde bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırılar nedeniyle iptal etti.

 

           Terör örgütü mensuplarının saldırıları sonucunda şehit düşen polis ve askerin acısı millet olarak yüreklerimizi dağlarken Afyonkarahisar Belediyesi de yaşanan acılar nedeniyle her yıl düzenlenen Zafer Haftası kutlamaları kapsamındaki halk konserlerini, Zafer Halk Oyunları Festivalini ve havai fişek gösterilerini iptal etti.

 

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ülkemizin milli birlik ve beraberliğine, istikrarlı büyümesine, huzur ve barışına gölge düşürmek isteyen ve nifak sokmaya çalışanların yapmış olduğu terör eylemlerini bir kez daha şiddetle kınadıklarını söyledi. Yaşanan terör saldırılarından duyduğu üzüntüyü dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı dileklerini ileterek yaralılara acil şifalar diledi

 

         Başkan Burhanettin Çoban, 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerin aynı seyrinde devam edeceğini ifade eden Başkan Çoban sadece etkinlik programı içerisinde bulunan konserlerin, halk oyunları gösterilerinin ve havai fişek gösterilerinin iptal edildiğinin altını çizdi.

 

         Büyük Taaruz ve Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü dolayısıyla 27 Ağustos Perşembe günü saat 17:00’de Cumhuriyet Meydanı’nda kurtuluş törenleri, aynı gün ikindi namazını müteakip kahraman şehitlerimizin ruhuna ithafen İmaret Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulacak.

 

        Afyonkarahisar Belediyesi bu yıl düzenlenecek Zafer Haftası etkinliklerinde yabancı ülkelerin halk oyunları ekiplerini 14. Uluslar arası Halk Oyunları Festivali’nde buluşturmayı, bu etkinliklerin yanı sıra İrem Derici, Mustafa Ceceli ve Sinan Akçıl gibi ülkemizin tanınmış ünlü sanatçılarını Afyonkarahisarlılar ile buluşturmayı planlamaktaydı.

Editör: Haber Merkezi