ZAFER HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ
Büyük Taarruz ve afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.
2014 yılı Zafer Haftası’nın Afyonkarahisar Belediyesi’nin düzenleyeceği, törenler, konserler, halk yürüyüşleri, görsel şölenler ve sportif organizasyonlarla büyük bir coşku içinde kutlanacağı bildirildi. Uluslararası Zafer Festivali etkinliklerinin 26 Ağustos’ta Zafer Halk Yürüyüşü ile başlayacağı, protokol mensuplarının, halkın ve 16 ülkeden gelen halk oyunları ekiplerinin katılımıyla yapılacak Zafer Halk Yürüyüşü’nün Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp, Endüstri Meslek Lisesi’nde sona ereceği kaydedildi. Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 27 Ağustos’ta da Cumhuriyet Meydanı’nda kurtuluş törenleri düzenlenecek. Saat 17.00’de başlayacak törenin ardından Genelkurmay-baskanligi/ " target="_blank" class="tag">Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü’nün konser vereceği ve aynı gün İmaret Camii’nde ikindi namazına müteakip Kurutuluş Savaşı şehitlerinin ruhuna ithafen Mevlid-i Şerif okutulacağı belirtildi.
28 Ağustos’ta Kültürpark ve Fuar Alanı’nda, 29 Ağustos’ta ise Akarçay’da Uluslararası Halk Oyunları gösterileri düzenleneceği, Akarçay’daki Halk Oyunları gösterilerinin ardından ayrıca havai fişek gösterisi yapılacağı kaydedildi. Bu seneki kutlamalarda konserlerde düşünülürken, kutlamalar kapsamında 30 Ağustos Cumartesi gecesi saat 21.00’da Kültürpark ve Fuar Alanında Cengiz Kurtoğlu konseri ve havai fişek gösterisi ile kutlamaların sona ereceği kaydedildi.
Editör: Haber Merkezi