Zabıtadan esnafa karanfil

Afyonkarahisar Zabıta Müdürü Murat Gürsan ve beraberindeki zabıtalar kuruluşlarının 192'inci gününde Afyonkarahisar esnafına karanfilli sürpriz yaptı. Afyonkarahisar'ın en işlek cadde ve sokaklarındaki esnafları ziyaret eden Müdür Gürsan ve zabıta müdürlüğü ekipleri, esnafa hayırlı işler diledi.

Farkındalık yaratmak ve zabıtanın en köklü kuruluşlardan birisi olduğunu esnaflara ve halka anlatmak için ziyaretlerde bulunan Gürsan, zabıtaların sadece yasalar çerçevesince ceza kesen bir kuruluş olmadığını vurguladı. Zabıta teşkilatının 192'inci yılı kutladıklarını hatırlatan Gürsan, şöyle konuştu; "Eylül ayı Zabıta haftası olarak ilan edilmiş. Bizde bunu esnafımızla birlik ve beraberliğimizi göstermek amacıyla kendilerine hayırlı işler temennisinde bulunarak esnaf ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerimizi aynı zamanda esnaflarımızın zabıtalarımıza kolaylıklar sağlamaları birlik ve beraberlik içerisinde yaşayalım maksadıyla bu ziyaretleri yapıyoruz. Bu sene farkındalık yaratmak istedik. Protokol ziyaretlerimizi yaptık. Şimdi esnaf ziyaretlerimizi yapıyoruz. Farklı yerlerde zabıta arkadaşlarımız esnaflarımızı ziyaret ederek karanfil takdim ediyorlar. Bizde burada esnafımızla birlik ve beraberlik içerisinde güzel yaşayalım istiyoruz."

Esnafların kendilerini ellerinde karanfille gördüğünde şaşırdığını dile getiren Gürsan, "Hali ile şaşırıyorlar. Zabıtaları ruhsat, kontrol, ceza olarak görüyorlar. Aslında öyle değil. Kanunlar bize görev vermiş. Bizde en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunda da esnaf ve vatandaşımızdan bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bize yardımcı olurlarsa bizde onlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz " dedi.

Editör: Haber Merkezi