Yurdunuseven’in Tıp Bayramı Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Yurdunuseven mesajında:

"Sosyal ve gelişmiş bir toplumun en önemli unsurlarından birisi de sağlıklı bir yaşam hakkına sahip olmasıdır. Kültürümüzde sağlıklı bir yaşamın önemi her zaman bilinmiş ve korunmuştur. Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye nasihatinde "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." diyerek belirtmesi ve Kanuni Sultan Süleyman'ın kendini ziyaret eden yabancı ülke doktorlarına "Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" demesi buna en güzel örneklerdir.

Bugün hayatın her alanında olduğu gibi tıp alanında da bilimsel gelişmeler yaşanmış, bu gelişmeler ile sağlık alanındaki verilerde ülkemiz önemli bir noktaya ulaşmıştır. Sağlık personellerimiz, insanımızın en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkı için büyük bir özveriyle çalışarak, milletimizin acısını, umudunu paylaşmış yeri gelmiş kader ortağı olmuş ve hiçbir fedakarlıktan kaçmadan görevini herşeyin üzerinde tutarak canla başla çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle sağlıklı toplum olabilme yolunda var gücüyle çalışan, insanlığa nitelikli yaşam sunmayı amaç edinen hekimlerimizin ve diğer tüm sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim” dedi.

Editör: Haber Merkezi