Yurdunuseven’in Dünya Engelliler Günü Mesajı

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında;

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm dünyada engelli insanların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımların atılmasına vesile olmasını diliyorum.

2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak birçok reform gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Yurdunuseven; "Millet sevdasıyla yola çıktığımız andan itibaren benimsediğimiz insan merkezli yönetim anlayışı ile engelli vatandaşlarımızın hayat şatlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda birçok yatırım ve reform gerçekleştirdik. Devletimizin her kurumuyla engelli insanlarımızın sorunlarının çözümünü önceliklerimiz arasında görerek onların her konuda yanında olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya gayret ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Bir yandan bu konudaki fiziki şartları oluştururken bir yandan da toplumumuzun bu konudaki hassasiyetini arttırmaya yönelik faaliyetlere de ağırlık veriyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesi olarak da engelli vatandaşlarımızın dünya çapında kazandığı başarılar da bizleri gururlandırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor hayatın önlerine çıkardığı zorluklara karşı mücadele azmini ve kararlılığını kaybetmeyerek topluma örnek olan tüm engelli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi