YURDUNUSEVEN’İN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Ülkemizin dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, zulme ve hukuksuzluğa karşı çıkmaya insanlığın vicdanı olmaya ve mazlumların yanında yer almaya devam edecektir” dedi.

 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 67. Yıldönümünün idrak edildiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, ortaya konulan temel değerler özgürlük hakları olduğunu dile getirdi. Yurdunuseven, açıklamasına şöyle devam etti; “İnsan özgürlüğünün temel değerlere dayalı olarak ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle 67 yıl önce Birleşmiş Milletler tarafından beyan edilen ‘İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nden insanların mahrum bırakıldığını söyleyebiliriz. Bu gün orta doğuda cereyan eden karışıklık milyonlarca insanımızı bu haklardan mahrum etmiştir. Bu gün baktığımızda kendi vatandaşlarının yaşam hakkını hiçe sayan, kendi insanına zulmeden rejimler, başta Suriye ve Mısır olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde hiçbir yaptırıma maruz kalmadan eylemlerine rahatça devam edebiliyor. Yaşananlar cezasız kalırken mazlumların çığlıklarına maalesef kulak tıkandı.”

 

ÖTEKİLEŞTİRMEYİ VE AYRIMCILIĞI KABUL ETMİYORUZ

Orta doğuda yaşanan zulümden istifade etmek isteyen siyasi partililerin ve grupların olduğunu söyleyen İl Başkanı Yurdunuseven, “Kriz ortamından istifade etmeye çalışan gruplar ve bazı siyasi partilerin ırkçılığına ve yabancı düşmanlığına şahit oluyoruz. Özellikle bu güne baktığımızda Avrupa dâhil dünyanın çoğu gelişmiş ülkesinde dili, dini, rengi ve kültürü faklı olanlar ötekileştirilmekte ve ayrımcılığın kurbanı olduğunu görebiliyoruz. Bilindiği gibi ülkemizin dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, zulme ve hukuksuzluğa karşı çıkmaya insanlığın vicdanı olmaya ve mazlumların yanında yer almaya devam edecektir. İnsan Hakları Günü’nün Suriye, Irak, Filistin, Myanmar ve Afrika’daki mazlumlar ve mağdurlar başta olmak üzere tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, milletimizin ve tüm dünya toplumlarının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü tebrik ediyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi