Yurdunuseven’den Zafer Haftası Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında:

"Tarih boyunca cepheden cepheye koşmuş Aziz Milletimiz, vatanını, bayrağını ve namusunu kimseye çiğnetmedi. Elindeki bütün imkansızlıklara rağmen 26 Ağustos 1922 sabahında başlayan top atışıyla yerinden fırlayan Kahraman Ordumuz, silahı olmadan insan üstü bir güçle düşman mevzilerini delerek geçmişlerdir."

"Âsım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek:

İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek"

Mesajında Merhum Mehmet Akif Ersoy'un dizelerine de yer veren Yurdunuseven; Merhum Mehmet Akif'in bahsettiği Asım'ın nesli malını verdi,canını verdi ama toprağını vermedi.26 Ağustos sabahında Afyonkarahisarımızda bulunan mevzilerden harekete geçen kahraman ordumuz 30 Ağustos'ta, yunan ordusunu kesin bir yenilgiye uğratarak geri püskürtmüştür. Tarihe büyük harflerle not düşülen bu günleri, asla unutmayacak gelecek nesillerimizede unutturmayacağız." dedi

"Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklar Afyonkarahisar"

Viyana kuşatmasından sonra Osmanlı Devleti ordularının 239 sene süren geri çekilişinin yine bu noktada son bularak ordumuzun bu noktada taarruza geçtiğine vurgu yapan Yurdunuseven; "26 Ağustos sabahı Kocatepe'den başlayan mücadele ile 27 Ağustos’da düşmandan temizlenen Afyonkarahisarımız, Kurtuluş savaşının fitilini ateşlenmesine sahne olan şehir olmuştur. Vatanımızın her bir köşesinden gelen yaşları 13 olan vatan evlatlarının dahi bulunduğu ordumuz, vazifesini fazlasıyla yapmış, vatanını korumuş yine bu vatanın topraklarında huzur içinde yatmaya devam edecektir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taarruza geçerek düşman işgaline karşı büyük bir zafer kazanan Şanlı Ordumuz, tüm dünyaya Anadolu’nun Türk yurdu olarak kalacağının gösterdi. Afyonkarahisar’da kazanılan zafer, bağımsız Türk Devleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin fitilini ateşlemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna şehitliği ve gaziliği bir şeref ve onur bilmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum." dedi

Editör: Haber Merkezi