Yurdunuseven’den Engelliler Haftası Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven'in 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla yapmış olduğu basın açıklamasıdır.

"Engelli vatandaşlarımıza olan duyarlılık ve hassasiyetimizi bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak maksadıyla her yıl Engelliler Haftası'nı tüm dünya vatandaşları olarak kutlamaktayız. Ülkemizde yaşamını sürdüren her vatandaşımız gibi engelli vatandaşlarımızında temel hak ve hürriyetlerinden eksiksiz ve sorunsuz olarak faydalanmaları için devletimizin sorumlulukları olduğu gibi bizlere de önemli vazifeler düşmektedir.

AK Parti olarak 2002 öncesinde tabiri caizse dört duvar arasına hapsedilen engelli vatandaşlarımızı yaptığımız her reformda unutmayarak onların yaşam standartlarının yükselmesi ve sosyal yaşama katılımları konusunda birçok yenilik gerçekleştirdik. Kamuda engelli personeli alımlarımız ve şuan mevcut engelli memur sayımızı kat kat arttırdık. İnşa ettiğimiz her eserde onlarında faydalanacağı alanları unutmayarak her planımıza dahil ettik. Engelli vatandaşlarımızda kendilerine fırsat verildiğinde engel tanımadıklarını bizlere gösterdiler. Sevgiyle, birlik ve beraberlikle her engeli aştık.

Engelliler Haftası vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza ve onların yanlarında olan ailelerine sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyor gönüllülük esasıyla engelli vatandaşlarımıza hizmet eden sivil toplum kuruluşlarımıza da canı gönülden teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi