Yurdunuseven’den Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklaması;

"Dünya tarihine, bilhassa yakın tarihine bakıldığında savaşlar insanlık için derin kara lekeler bırakmıştır. Yaşanan ağır dramlar ile insanlığa yaşatılan ve dayatılan insanlıkdışı durumlar insanlık için ağır bir ders olmuştur. Bu ağır dersin bedelini yalnızca belli milletler değil tüm insanlık ağır bir şekilde ödemiştir. Bütün bu yaşananların ardından insanlık çok net bir şekilde dünyadaki tüm devletlerin bireylere tanınan hak ve özgürlükleri güvence altına alınması konusunda birleşmesi gerektiğini anlamıştır.

En Büyük İnsan Hakları Savunucu Hz.Muhammed S.a.v.

Medeniyetimizin her anlamda derinden etkilendiği alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimiz Veda hutbesinde, "İnsan Hakları" üzerine ayrıca durmuş, bu konuda nasihatler vermiş ve yine Veda Hutbesi'nde; Yaşama hakkı, mülkiyet hakkı, iffet dokunulmazlığı, eşitlik hakkı gibi konularda müslümanları uyarmıştır. Hz.Peygamberimiz birçok farklı inanç ve etnik farklılığa sahip gruplarla yapmış olduğu anlaşma ve sözleşmeler başta olmak üzere etrafında bulunan insanlara karşı davranışı, farklı inanç gruplarıyla ve toplumsal sınıflara mensup insanlarla ilişkileri ve bu konuda vermiş olduğu tavsiyeleri ve en önemlisi onun risaleti boyunca ortaya koyduğu uygulamalar insan hakları açısından çok büyük bir gelişimin ve değişimin öncüsü olmuştur.

Türk Milleti Her Daim Adil ve İnsan Haklarına Saygılı Oldu

Kadim kültürü ve değerleriyle tarihin en derinliklerinde bile rahatlıkla izlerine rastlanan Türk Milleti; asırlardır sayısız varoluş mücadelesi vermiş yalnız kendi mevcudiyeti için değil diğer milletlerin yaşadığı zulme karşı da sessiz kalmamış ve zalim kim olursa olsun her zaman karşısında durmuştur. Yakın tarihimizde yaşanan büyük savaşlarda yaşadığı tüm insanlıkdışı tutumlara karşı insanlığın en büyük sınavlarından olan savaşlarda dahi insan haklarına saygılı olmuştur. Yine 1948 yılında imzalanan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyennamesi'nde de ilk imza sahiplerinden biri Türk Milleti olmuştur.

Adaletin Temelinde, Hakları ve Onuruyla İnsan Vardır

Tüm dünyada bulunan milletler, yaşadığı acı tecrübeler neticesinde mülkün temelinin adalet olduğunu yine adaletin temelinde de hakları ve onuruyla insanın bulunduğunu tecrübe ederek öğrenmiştir. İşte tam olarak bu nedenle AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu İnsan Hakları Eylem Planı'mızın adalet davasında pusulamız bizzat insandır. İnsanın onuru ve tüm haklarıyla hayatını refah içinde sürdürebilmesi için oluşturduğumuz bu Eylem Planı ile yine tüm dünyaya bu noktada örnek olacak bir icraat gerçekleştirdik.

Mazlumların Sesi Türkiye

Bilgi, modernizm ve teknolojinin çağ atladığı 21.yüzyılda, Filistin, Çin, Suriye, Irak gibi ülkelerde hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği büyük insanlık suçları işlenirken kendini medeni addeden ve toplumlara barış götürdüğünü söyleyen gelişmiş ülkeler ve tüm dünya ülkeleri tabiri caizse üç maymunu oynadılar. Bizler ne Çin'in uyguladığı narsişt yaklaşıma, ne İsrail'in kullandığı misket bombalarına, ne de Suriye'de kendi halkının üzerine bomba yağdıranlara sessiz kalmadık ve kalmayacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, tüm milletlerin hiçbir ayrım gözetmeksizin birlik, beraberlik, kardeşçe ve huzur içinde yaşamasını temenni ediyorum."

Editör: Haber Merkezi