Yurdunuseven’den Avukatlar Günü Kutlama Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Tutuklu ve Hükümlü Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Avukat İbrahim Yurdunuseven 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında;

"Temel hak ve özgürlüklerimizin teminatı, demokratik hukuk devletinin ön koşulu, bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından olan ve savunmayı temsil eden avukatlarımız, adaletin tecellisine katkıda bulunmak suretiyle toplumsal barışın korunması ve devamına hizmet ederek çok önemli ve kutsal bir görevi icra etmektedirler. Hukukun üstünlüğüne dayalı çağdaş demokrasinin de her zaman savunucuları olan avukatlarımız, adaletin tesisi ve tecellisi hususunda önemi göz ardı edilemeyecek kadar büyük katkılar sunmaktadır."dedi.

Geçmişteki Türk Devletleri'nde adalet kavramına da dikkat çeken Yurdunuseven; "Tarihimiz boyunca medeniyetimiz gittiği her yere adalet götürmüş, asırlar boyunca ecdadımız dünyanın en ücra köşelerinde dahi adalet dağıtmıştır. Medeniyet olarak "Adalet" kavramıyla çok öncelerden beri yaşıyor ve toplumlar için olmazsa olmaz bu kavramı yaşatıyoruz. Adalet kavramının olmazsa olmazı olan avukatlık mesleği ise en az bu meslek kadar kutsal ve toplumlar için gerekliliği yadsınamaz bir gerçektir.

Bu duygu ve düşüncelerle mensubu olmaktan gurur duyduğum avukatlık mesleğini hakkıyla yerine getirerek hukuki güvenliğimizin teminatını sağlayan tüm avukat meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyor, ebediyete irtihal etmiş avukatlarımızı rahmetle yâd ediyorum."dedi.

Editör: Haber Merkezi