Yurdunuseven’den “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” Mesajı

"Ülkemizin geleceği ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyorum.

İnsanlığın bugünüyle yarınları arasındaki en güçlü bağ olan çoçukların haklarının korunarak, onlara sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu yaşanabilir bir dünyanın bırakılması, ülkelerin önemli bir sorumluluğudur. Dünya çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmak için hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi 191 ülke tarafından kabul edilmiş, 1990 yılında da ülkemiz imza atmıştır.Taraf ülkeler bu sözleşmeyi hazırlarken çocuğun kişiliğinin tam ve uyumlu olarak gelişebilmesi için mutluluk, sevgi ve anlayış havasının içindeki bir aile ortamında yetişmesinin gerekliliğini kabul etmişlerdir. Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyle güvence altına alınan Çocuk Hakları Günü’nde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, savaşların olmadığı daha adil ve huzurlu bir dünyada yaşamaları en büyük dileğimizdir.Çocuklar bizim en kıymetli varlıklarımızdır, toplumun geleceği, insanlığın umududur.
 

Aile kurumunun kutsallığına, aile değerlerinin yaşatılması gerektiğine inanan, çocuklarını el üstünde tutan toplumumuzun da hükümetimizden aynı sorumluluğu, aynı hassasiyeti beklediklerinin farkında ve bilincindeyiz .Keza, bizler de hükümet olarak, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak, onların her türlü ihtiyacını karşılamak, eğitimli, ahlaklı, kültürlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı en öncelikli meselelerimiz arasında görüyoruz.İnanıyorum ki, çocuklarımız, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik alanında gerçekleştirdiğimiz reformlar, yatırımlar; aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi için gösterdiğimiz hassasiyet dolayısıyla, ileride çok daha güzel, çok daha huzurlu bir Türkiye'de yaşayacaklardır.

Bu inançla Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor, çocuklarımıza huzurlu, mutlu, neşeli ve aydınlık bir gelecek diliyorum." dedi.

Av.İbrahim Yurdunuseven

Afyonkarahisar Milletvekili

Editör: Haber Merkezi