Yurdunuseven,“Bütün enerjimizi Afyonkarahisar’ımızın gelişimi için harcıyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından haftalık basın toplantısı düzenlendi.

Parti binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Gamze Kılıç katıldı.

Başkan Yurdunuseven, basın toplantısı öncesi Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımını tebrik ederek sözlerine başladı.

AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Afyonkarahisar’ın büyük bir organizasyona imza attığını dile getiren Başkan Yurdunuseven, şöyle konuştu:

“Cuma akşamı Sayın Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar’a teşrif ettiler. Bizde karşılama töreninde bulunduk. Başbakanımız Binali Yıldırım da Milli maç sonrası şehrimize geldi. AK Parti İstişare ve Değerlendirme toplantıları Genel Başkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın ve Milletvekillerimizin bir araya geldiği, oturup hükümet politikalarının belirlendiği ve milletvekillerimizin direkt olarak cevaplandırıldığı toplantılardır. AK Parti son altı ay ve bir yıl içerisinde neler yaptı? Önümüzdeki 6 aylık ve bir yıl içerisinde nasıl bir planlama yapacak? Nasıl bir politika belirleyecek? Bunların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdik. Bu bağlamada konaklama yapılan otel içerisinden çok fazla çıkılmadı. Otel içerisinde açılış ve kapanış toplantılarının yanında milletvekilleriyle görüşmeler olmuştur.”

Başkan Yurdunuseven, çeşitli bakanların milletvekillerine ve teşkilata karşı sunumlar yaptığını kaydetti.

Kamp döneminde Başbakan Binali Yıldırım’la milletvekillerin birebir görüşmeler yaptığını aktaran Başkan Yurdunuseven, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla Bolvadin ve Sinanpaşa’daki Şehitlerimiz Ramazan Bağlan ile Abdil Kılınç’ın ailelerini ziyaret ettiklerini vurguladı.

Bolvadin ve Sinanpaşa’daki şehit ailelerine her zaman devletin destek olduğunun altını çizen Başkan Yurdunuseven, 1071 yılından bugüne kadar vatan, bayrak ve ezan için şehit olmuş bütün şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Afyonkarahisar’daki sektörel bir tesise önce Maliye Bakanı Naci Ağbal’la akabinde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yla ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yurdunuseven, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerimiz Maliye Bakanımıza bazı isteklerini ilettiler. Maliye Bakanımız notlarını aldı ve inşallah onların çözümü noktasında gerekli çalışmalar yapılacaktır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’yla da et tesisini ziyaret ettik. Bakanımıza da sektör temsilcilerimiz etteki sıkıntıları ilettiler. Yine kampın son gününde Özdilek kavşağımızda 3 kavşak köprü ile tünel açılışı gerçekleştirdik. Oradaki açılış programımıza da Başbakanımız Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’da katıldı. Bu kamp sürecimiz Afyonkarahisar’ın tanıtımı ve reklamı açısından çok büyük katkı sundu. Özellikle esnaflarımız yapılan alışverişlerden çok memnun oldular. Yine Genel Başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve Milletvekillerimiz şehrimizden memnun bir şekilde ayrıldılar.”

Başkan Yurdunuseven, AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantılarının Afyonkarahisar’da gelenekselleştiğinin altını çizerek, teşkilatımızı her zaman ağırlamaktan dolayı onur duyacaklarını ifade etti.

Türkiye’nin büyük ve güçlü devlet olduğunu belirten Başkan Yurdunuseven, Suriye’nin İdlip kentine Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonun başladığını ve PKK’nın enerji koridorunun engelleneceğini söyledi.

Türkiye’nin güvenliği için de oradaki operasyonun sorunsuz bir şekilde sona ereceğini ümit ettiklerini aktaran Başkan Yurdunuseven, “Hiçbir şehidimiz ve gazimiz olmadan, herhangi bir askerimizin burnu kanamadan bu operasyonu tamamlarız inşallah. Yine iki gündür ABD’nin vize yasağı konusu gündemi meşgul ediyor. Devletimizin büyüklüğünü burada da gösterdi. Bize gösterilen durumu mütekabiliyet esasına göre aynı cümlelerle kendilerine iade edildi. Vize konusunda ABD’ye aynı muamele gösterildi. Biz, bu konuda gösterdiği hassasiyetten dolayı Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi