Yurdunuseven, “Türkiye'nin yanı sıra birçok ülke döviz artışından etkilendi”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkenin döviz artışından etkilendiğini söyledi.

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu delegelerin katılımı ile bir otelde gerçekleşti.

Genel kurulda konuşan Yurdunuseven, "Bu 100 yıl önceki hesaplaşmanın devamı olan bir hesaplaşma. Öncelikle 17-25 Aralık'ta bilindiği gibi yargı üzerinde darbe çalışmaya çalıştı hainler. Ama başaramadılar. Akabinde 15 Temmuz'da asker üzerinden darbe yapmaya teşebbüs ettiler. Ama yine başaramadılar. 10 Ağustos itibari ile ekonomik darbe yapmaya çalışıyorlar. Bunu da başaramayacaklar bundan da eminiz. Seçimlerden önce patates ve soğan üzerinden aynı şeyi yapmaya çalıştılar. Bu da tutmadı. Daha sonra dövizi yükselttiler. Dövizin yükselmesi sadece Türkiye'nin karşılaştığı bir durum değil. Sadece Türkiye'de artmıyor ve bu döviz. Dünya konjonktürde bir çöküş var. Tüm dünya ülkelerinde dolar artıyor. Ama Türkiye'de farklı bir senaryo yazmaya çalışıyorlar. Ama bunu başaramayacaklarını çok iyi biliyoruz. Bu sadece al papazı veya verin papazı kurtulun mantığı ile değil. İstenen bizden 15 yıllık dönemdeki ekonomik istikrarımız ve özellikle üstünü vurgulayarak söylüyorum; şu anda dünya üzerinde yapılmakta olan 10 büyük projenin 6 tanesi ülkemizde yapılıyor. Bu çok önemli bir şey" dedi.

Editör: Haber Merkezi