Yurdunuseven, TBMM Genel Kurulunda konuştu

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.İbrahim Yurdunuseven TBMM Genel Kurulunda partisi adına konuştu.

Yurdunuseven konuşmasında;

“Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri;
Cumhuriyet Halk Partisinin Grup önerisi üzerine Partim adına söz almış bulunmaktayım.
Bu vesileyle Gazi meclisi saygıyla selamlıyorum.

Konuşmama başlamadan önce geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Kazım ARSLAN beye yüce Allahtan rahmet yakınlarına ve Cumhuriyet Halk Partisine baş sağlığı dilerim.

AK PARTİ olarak, ceza infaz kurumlarını başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi olmak üzere, Uluslararası sözleşmelerin belirttiği standartlara uygun hâle getirdik. Ceza infaz sisteminde tutuklu ve hükümlülerin haklarını koruyacak gerekli tüm tedbirleri aldık. Bu sayededir ki geçmişte ülkemizi mahcup eden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları artık tarihe karışmıştır.

Adalet Bakanlığımız tarafından Ceza infaz kurumlarında görev yapan personelin mesleki yeterliliğinin artırılması için dünya standartlarında 5 eğitim merkezi kurulmuştur.

Bugün itibariyle sayısı 397 olan Ceza infaz Kurumlarına yıl sonuna kadar 28 tane daha açılışı yapılıp kurum sayısı toplamda 425olacaktır.

İnfaz rejimine uygun olmayan, yeterli eğitim ve iyileştirme çalışması yapılamayan, çok eski yapılardan oluşması ve bazılarının taş bina olması nedeniyle fiziki kapasitesi yetersiz olan 301 ceza infaz kurumu da kapatılmıştır.

Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri;

Ceza infaz kurumlarında sağlık sorunu olan hükümlü ve tutukluların, ilk muayene, tedavi ve reçete edilen ilaçların temini hizmetleri kurum revirinde verilmektedir.

Hükümlü ve tutuklular kurum hekimi, aile hekimi veya diş hekiminin uygun gördüğü durumlarda, tetkik ve tedavi için devlet hastanelerine, ileri hizmet gerekenler ise üniversite hastanelerine sevk edilmektedir.

Acil durumlarda derhal 112 Acil Servise haber verilerek gerekli tıbbi müdahalede bulunmakta ve gerek görülmesi halinde ambulansla hastaneye sevki sağlanmaktadır.

Değerli Milletvekilleri, örgün eğitime devam ederken kurumlarımıza giren kişi sayısı 1848dir. Bu kişilere eğitimlerini sürdürme imkanı sağlanmaktadır.

2017 yılında gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerine toplam 37 bin 266 hükümlü ve tutuklu katılmıştır.

Aynı zamanda hükümlülere terzilik, aşçılık, kuaförlük, marangozluk, bilgisayar kullanımı ve fotoğrafçılık gibi iş ve meslek kursları da verilmektedir.

Bir diğer konuda hükümlü ve tutukluların kitap ihtiyacı olup,

Hükümlü ve Tutukluların odalarına kurum kütüphanesinde bulunan tüm kitapların listesi verilmektedir.

Hükümlü ve Tutukluların kurum kütüphanesinde mevcut olmayan süreli ve süresiz yayınları, Kanun içeren yayınlar dahil olmak üzere, bedelini kişisel emanet para hesabından karşılamak suretiyle kurum dış kantini aracılığı ile sağlamaları mümkündür.

Ayrıca kurum kantininde birçok çeşit kantin malzemesi satılmaktadır.

Gerekli fiyat araştırması yapılarak en uygun fiyatlı ürünlerin alımı doğrudan temin yolu ile yapılmaktadır.

Kurum kantininde bulunmayan ihtiyaçlarının görevleri personel tarafından ilgili mevzuat hükümleri uyarınca dışardan temin edilmektedir.

Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri,

Hükümete geldiğimiz günden bu güne;

Yargının modenizasyonu ve Cezaevi reformu projesi,

Model cezaevi projesi,

Eğitim ve çalışma projesi,

Uzaktan eğitim projesi ve Elektronik izleme projesi gibi birçok uluslararası projelerde tamamlanmış bulunmaktadır.

Değerli Milletvekilleri aynı zamanda Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu üyesiyim. Komisyon olarak Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde ısıtma ve temizlik için kullanılan su tesisatlarının yenilenmesi ile ilgili raporlarımız ve tavsiyelerimiz neticesinde ihalesi yapılmış ve yenileme işlemi gerçekleştirilmeye başlamıştır.

Bu ziyaretleri yerinde sorunu görüp müdahale etme ve çözüme kavuşturma açısından önemsiyorum.

Bu güne kadar Ceza evlerinin iyileştirilmesiyle ilgili yaptığı proje ve yatırımlardan dolay başta Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit GÜL beye, Bugüne kadar görev yapmış tüm Adalet Bakanlarımıza ve merkez ve taşra teşkilatlarında görev alan tüm bakanlık ve cezaevi personeli ile özellikle büyük bir bir özveriyle çalışan İnfaz Koruma Memurlarına teşekkür ediyor,

Cumhuriyet Halk Partisi grup önerisine aleyhte oy kullanacağımızı bildiriyor, Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi