YURDUNUSEVEN, “SIRF MUHALEFETLİK YAPMAK İÇİN AÇIKLAMA YAPIYORLAR”

Parti olarak yaptıkları açıklamalara yönelik muhalefet partilerin sadece muhalefetlik yapmak için cevap verdiklerini belirten İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Bizi eleştiren gruplara şunu söylemek istiyorum; Sırf muhalefet olsun diye bizim konuştuklarımıza cevap vermek için muhalefet yapmasınlar”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, parti binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken ile birlikte gazetecilere parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulunan Yurdunuseven, Bölge Koordinatör Milletvekili Metin Bulut’un yönetim kurulu toplantılarına katıldığını ifade etti. İl Başkanı Yurdunuseven, “AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcımız, 2. Bölge Koordinatörümüz ve Elazığ Milletvekilimiz Sayın Metin Bulut, yürütme ve yönetim kurulu toplantımıza katıldı. Bölge ve il koordinatörlerimiz yeni dönemde toplantılarımıza katılarak istişarelerde bulunacağız. Planladığımız çalışmalar doğrultusunda belirli aralıklarla bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunacağız” dedi.

TERÖRE DESTEK VERENLERİ DE KINIYORUZ

Kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığı açıklamalara muhalefetin yersiz tepkiler verdiğini söyleyen Yurdunuseven, özellikle de konuşmalarının çarptırıldığını dile getirdi. Konuşmasının başında son günlerde artan terör olaylarına da değinen İl Başkanı Yurdunuseven, şöyle konuştu; “Hain terör örgütünü bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Aynı zamanda teröre destek olan partileri de kınıyoruz. Maalesef bazı siyasi partiler mecliste terör siyaseti yapan partilerle kol kola geziyorlar. Ama buraya geldiklerinde ‘terörü önleyemeyen ve engelleyemeyen hükümet istifa etsin’ diyorlar. Bununla ilgili de beyanatları var. Acaba kim terörle mücadele ediyor ve kim kol kola geziyor. Biz bunu halkımızın takdirine bırakıyoruz. Bu nedenle mecliste ve dışarı da olsun terörle kol kola gezen partileri de kınıyoruz. Özellikle İl danışma meclisinde ‘İstihbarat örgütümüz çalışıyor’ söylemimiz muhalefet kesiminde eleştirilere neden oldu. Bizi eleştiren gruplara şunu söylemek istiyorum; Sırf muhalefet olsun diye bizim konuştuklarımıza cevap vermek için muhalefet yapmasınlar. Gerçekten 2002 yılından önceki Türkiye yaşanan olayları göz önüne alsınlar. Onların iktidarda olduğu dönemlerde bile istihbaratlarının nasıl çalıştığını ve hangi bilgileri aldıklarını, yaptıklarını hatırlasınlar. Bizde istihbarat örgütlerinin çok iyi çalıştıklarını ısrarla söylüyorum. Kendi partilerinde bile insanlar terörle mücadelemizden memnun olduklarını söylüyorlar. Fakat sırf muhalefetlik yapıyorlar. Özellikle vurgulamak istiyorum. Birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç olduğu bir dönemdeyiz. Buna lütfen dikkat edilsin. ”

ZAFER HAVAALANI DA BU DESTEKTEN YARARLANACAK

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı ‘Turizm Eylem Planı’ ile ilgili gazetecilere bilgiler veren İl Başkanı Yurdunuseven, bu eylem planı ile turizm gelirlerinin artacağını belirtti. Zafer havaalanının da bu destekten yararlanacağını dile getiren Yurdunuseven, “Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ve Türkiye’nin cari açığının finansmanında en büyük kalemlerden biri olan Turizm sektörü ile ilgili eylem planını açıkladı. Birinci eylemde turist getiren A grubu firmalara uçuş başına 6 bin dolar destek veriyoruz. Bunlar belirli havaalanları için söz konusudur. Zafer havaalanı da bu destekten yararlanacak. Bu da Sayın Bakanımızın bize hediyesi oldu ve çok teşekkür ediyoruz. Bu destekten yararlanan firmalar için turist getirecek ülke sayısını 13'ken 26'ya çıkardık. İkinci maddede en az 400 bin turist getiren seyahat acentelerine 100 bin TL'ye kadar kredi kullanma hakkı çıkmıştır. Sektörde daralma olursa turizm firmalarını ihtiyaç halinde borçlarının yeniden yapılanması sağlanacak. Turizm kredilerinin ötelenmesinde ve yeniden yapılandırılmasında kolaylık sağlanacak. Deniz turizmi tesisleri ihracatçı kapsamına alınıyor, 750 bin dolar ve üzeri gelir getiren tesisler ihracatçı sayılacak. Bakanlık belgeli konaklama tesislerinden alınan pay bedellerinin 2016 yılı ödemeleri ertelenecek ve 3 taksite bölünecek. Çevreye duyarlı tesislere su, atık su, katı atık bedelleri en düşük tarifeden uygulanacak, aradaki farkı hazine karşılayacak. Bu paket ile 255 milyon TL hibe desteği sağlanıyor, 288 milyon TL ödeme erteleniyor. Bu turizm için hakikaten büyük bir destek. İnşallah önümüzdeki dönemde bu eylem planı ile turizm gelirlerimize katkısı olacaktır. Turizm sektörüne verilen destekler maliye yedek ödeneğinden karşılanacak ve ekonomiye bir yük teşkil etmeyecek” diyerek konuştu.

 ALKOLAİD FABRİKASI İLE YAKINDAN İLGİLENİYORUZ

Alkolaid fabrikası ile ilgili yapılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan İl Başkanı Yurdunuseven, Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın fabrikaya bir ziyaret yaparak, fabrikanın geliştirilip kompleks haline gelmesi için çalıştıklarını il danışma meclis konuşmasında dile getirdiğini söyledi. Yurdunuseven açıklamasına şöyle devam etti; “Bolvadin ilçemizde bulunan Alkolaid Fabrikasını Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya ilçe teşkilat mensuplarımızla birlikte ziyaret etti. Alkolaid fabrikası ile ilgili yetkililerden alınan rapor Ali Bey tarafından hem sağlık hem de tarım bakanlığına verildi. Bolvadin’deki Alkolaid fabrikasını daha da geliştirip ve kompleks haline getirmeyi hedefliyoruz. Eğer bu hedefimizi başarırsak Afyonkarahisar’ı bütün ürettiğimizin ve ihraç ettiğimizin üç, dört katı daha ihraç yapmamız ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlamamız mümkün. Bu çalışma devam edecek. Çalışmalara başladık ve inşallah hep birlikte başarı elde edeceğiz.” İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Editör: Haber Merkezi