YURDUNUSEVEN “SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ İLİMİZE GELİYOR”
 
18 Mayıs Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’a geleceğini ifade eden AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Sayın Cumhurbaşkanımız 18 Mayıs’ta geliyor. Fakat programı ile ilgili net bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde karşılayacağız” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında gazetecilere parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken’in katıldığı basın toplantısında İl Başkanı Yurdunuseven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mayıs Çarşamba günü Afyonkarahisar’a geleceğini bildirdi. Yurdunuseven, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Afyonkarahisar’ımızı ziyareti ile ilgili olarak 18 Mayıs ile 2 Haziran arası olarak bildirilmişti. Geleceği tarih bu gün netleşti ve 18 Mayıs günü Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize gelecek. Programı ile ilgili her hangi bir şey geldi. Sadece ilimizi ziyaret edeceği resmi yazı ile bildirildi. Bizlerde en güzel şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızda Afyonkarahisar’a gelmekten büyük bir mutluluk duyacaktır. Bizlerde ona bu mutluluğu yaşatmak ve devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.  
 
YOĞUN BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK
Yoğun bir çalışma haftasını geride bıraktıklarının altını çizen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, şöyle devam etti; “AK Parti İl Başkanlığı olarak yoğun bir haftayı geride bıraktık. AK Parti teşkilatları olarak düzenlenen etkinliklere ve programlara iştirak ettik. Öncelikle geçtiğimiz 8 Mayıs Anneler günü idi. İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Ferda Ertürk hanımefendi ile birlikte kutlama mesajı yayınladık. Bu vesile ile tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Özellikle şehit annelerimizin günü kutluyorum.  AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2. Bölge Koordinatörü Çiğdem Koncagül ve Emel Anar, İl Kadın Kolları Başkanımızı ve bizleri ziyaret etti. Başkanlarımız daha sonra ilçe kadın kolları başkanları ile de bir araya geldiler.  Erbakan Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Cemal Karkı ve yönetimi bizleri ziyaret etti. Karkı, 15 Mayıs’ta ilimizde yapılacak ve Fatih Erbakan’ın konuşmacı olarak katılacağı, ‘Yeniden Büyük Türkiye Konferansı’na davet etti. Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Nurullah Pervaneli’yi dernek ve vakıf başkanlarımızla ziyaret etti. Ziyaret sonrası dernek ve vakıf başkanlarımızla fikir alış verişinde bulunduk.”  
 
YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ ETKİNLİKLERE KATILDI
İl Yönetim Kurulu üyelerinin hafta sonu gerçekleşen programlara eşlik ettiğini ifade eden İl Başkanı Yurdunuseven konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hafta sonu İl Yönetim Kurulu üyelerimiz Gömü belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez şenliklerine ve Karahisar uluslararası öğrenci derneğinin düzenlediği programa katıldılar. Muğla’nın Marmaris ilçesinde 09-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Türkiye Tekvando Ümitler Şampiyonasına katılacak sporcuları ve antrenörleri bizleri ziyaret etti. Bizde kendilerine şampiyonada başarılar diledik. Geçtiğimiz Pazar günü Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun ilimizde gerçekleştirdiği programına katıldık. Bakanımızla birlikte bakanlık koordinasyon kurulu toplantısına katıldık. İlçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bakanlığa bağlı kurumların genel müdürleri, bölge müdürleri ve il müdürleri katıldı. Oldukça verimli bir toplantı oldu.”
 
BAKANIMIZLA BİRLİKTE PROGRAMLARA EŞLİK ETTİK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Hatice Özkal ile birlikte temel atma törenlerine katıldıklarını açıklayan İl Başkanı Yurdunuseven, “Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'ın ikinci dönem seçim projelerinden olan eski SSK Hastanesi'nin bulunduğu alana yapılacak Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katıldık. Bakanımızla birlikte İlim Yayma Cemiyeti tarafından yapımına başlanılan Yüksek Öğrenim yurt inşaatının temel atma törenine katıldık. Bakanımızla birlikte AKÜ Onkoloji ve Hematoloji hastanesini gezerek, yeni alınan cihazları gördük. Rektör Mustafa Solak beyde hastane ile ilgili bilgiler verdi. Ayrıca 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve bu vesile ile tüm engelli kardeşlerimizin haftalarını kutluyoruz” dedi.
 
4’ÜNCÜ GENEL BAŞKANIMIZI SEÇECEĞİZ
AK Parti’nin 4’üncü Genel Başkanını ve Başbakanını 22 Mayıs tarihinde olağan üstü kongre ile seçeceğini ifade eden İl Başkanı Yurdunuseven, bir rekora da imza atılacağını dile getirdi. Yurdunuseven açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “AK Parti hükümetinde inşallah 4’üncü Genel Başkanımızı ve Başbakanımızı seçeceğiz. Sayın Abdullah Gül ile başlayan AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık, şuan Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve inşallah 22 Mayıs’ta seçeceğimiz 4’üncü Genel Başkanımız ve Başbakanımız ile bir rekora da imza atacağız. Çünkü Turgut Özal’dan sonra aynı hükümetin aynı partinin 4’üncü başbakanı belirlenecek. 15. Yılımızda 4’üncü Başbakanımızla AK Parti iktidara devam edecek.”
 
BU BİR BAYRAK YARIŞI
AK Partinin kurumsal ve vefalı bir parti olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Yurdunuseven, bunun bir bayrak yarışı olduğunu söyledi. Yurdunuseven, “Halkımızın neslinde ve ekonomik göstergelerde de gördünüz ki burada fitne bekleyenler, ekonomik darbe bekleyenler maalesef avcunu yaladı. Halkımız AK Parti iktidarını hükümete getirdi. Bu AK Parti iktidarını da bildiğiniz gibi Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Başbakanlık yaptı. Bu bir bayrak yarışıdır. Bunu da her zaman söylüyoruz. Bu bayrak yarışını da 22 Mayıs’ta 2. Olağan Üstü Kongremizde gösterilecek adayla beraber halkımıza yaptığımız yatırım ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Bundan hiç kimse bir art niyet ve fitne beklemesin. AK Parti kurumsal bir partidir. AK Parti vefalı bir partidir. AK Parti’de hiçbir zaman koltuk sevdası ve düşüncesi olmamıştır. Kime görev verildiyse o görevi layıkıyla yerine getirmiştir. Bir sonraki arkadaşı da daha güzel görevler yapmak üzere bu bayrağı devretmiştir. Yaşananlar bundan ibarettir ve bunun dışında bir yorum kimse beklemesin” diye konuştu. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven konuşmasının ardından toplantıya katılan gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
Editör: Haber Merkezi