Yurdunuseven: “Mühimmat Deposu Patlamasında FETÖ İzi araştırılmalıdır”

5 Eylül’de Afyonkarahisar’da meydana gelen mühimmat deposu patlamasının yıl dönümünde şehit ailelerinin gündeme getirdiği “patlamada FETÖ’nün parmağı olabilir” iddialarına değinen AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “FETÖ terör örgütünün her yerden parmağı, izi çıkıyor, yani bu araştırma yapılmalıdır bence” dedi.
Başkan Yurdunuseven'den Mühimmat Deposu Patlamasında Fetö İzi İddiasıyla İlgili Açıklama Açıklaması
5 Eylül'de Afyonkarahisar'da meydana gelen mühimmat deposu patlamasının yıl dönümünde şehit ailelerinin gündeme getirdiği "patlamada FETÖ'nün parmağı olabilir" iddialarına değinen AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, "FETÖ terör örgütünün her yerden parmağı, izi çıkıyor, yani bu araştırma yapılmalıdır bence" dedi.
 
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 15 Temmuz gecesinin ardından yurt geneli ile birlikte Afyonkarahisar'da başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) temizliği ile ilgili çalışmaları İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine değerlendirdi. Darbe girişiminin ardından kamuda başlatılan FETÖ temizliğinin hızlı ve etkin bir şekilde devam ettiğini aktaran Başkan Yurdunuseven, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile başlatılan soruşturmalar kapsamında 6 Eylül itibari ile bin 200'e yakın kamu personeline görevden el çektirilerek açığa alındığını hatırlattı. Başkan Yurdunuseven, kamuda yürütülen FETO temizliği ile ilgili şunları söyledi:
 
"15 Temmuz gecesi işgale karşı tüm Afyonkarahisar halkı meydanlara dökülerek buna karşı olduğunu gösterdi. Tabii bu arada Fettullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) bulaşmış bugüne kadar veya darbe girişimin bulaşmış FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanması içerisinde bulunmuş kişiler ile mücadele çok hızlı ve net bir şekilde devam ediyor. Afyonkarahisar'da en son bin 200 kamu personeline görevden el çektirme söz konusu. Bunların yaklaşık 100'ü tutuklu diye tahmin ediyorum, en son verilen 673 sayılı KHK ile yaklaşık 400 civarında bir öğretmen ihracı ve bu arada yine aynı şekilde 20-30 civarında da polis ihracı söz konusu. Toplam olarak söylersek Afyonkarahisar'da bin 200 civarında memur ve çalışan işten el çektirildi ve bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor ihraç kararları var, soruşturmalarda inşallah en kısa zamanda başlayacak müfettiş huzurunda."
 
"Mücadele hızlı ve net bir biçimde devlet kurumları ve istihbarat örgütleri aracılığı devam ediyor"
 
Kamudaki FETÖ temizliğinin hassasiyetle yürütüldüğüne işaret eden ve bu konuda müfettişlerin de ilgili kurumlarda teftişlere başlayacağını vurgulayan Başkan Yurdunuseven, "Zaten burada 3'lü bir grup söz konusu önce KHK ile ihraçlar yerine getirildi bir kısım memur görevine iade edildi. En son olarak da müfettiş teftişine tabii olacak kısım var onlarda inşallah müfettişler gelecek ilgili kurumlarda gerekli teftişini yapıp durumuna göre ihraç veya görevine iade söz konusu olacak" diye konuştu.
 
Kentte FETÖ ile mücadelede güvenlik güçlerinin de dikkatli ve hızlı bir çalışma yaptığını belirten Başkan Yurdunuseven, "Afyonkarahisar'da valimiz, Emniyet Müdürümüz ve Başsavcımız önderliğinde bu yapı ile mücadele çok ciddi anlamda devam ediyor. Şu anda mücadele çok hızlı ve net bir biçimde devlet kurumları ve istihbarat örgütleri aracılığı devam ediyor" ifadelerine yer verdi.
 
"Gereği yapılmalıdır kanaatindeyim"
 
Açıklamalarında ayrıca 5 Eylül mühimmat depo patlamasının dün gerçekleştirilen yıl dönümündeki anma törenin bazı şehit ailelerinin gündeme getirdiği "patlamada FETÖ'nün parmağı olabilir" iddialarına değinen Başkan Yurdunuseven, bu iddianın araştırılması gerektiğine işaret etti. Yurdunuseven, "Patlamada şehit olanlara Allah'tan rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum. FETÖ terör örgütünün her yerden parmağı, izi çıkıyor eğer böyle bir iddia aileler tarafından ciddi bulunmuş ve böyle de bir iddia varsa bence güvenlik kuvvetlerimiz bunu araştırmalıdır, gereği yapılmalıdır kanaatindeyim. Böyle bir şey de çıkarsa mutlaka ilgililer cezalandırılacaktır. Yani bu araştırma yapılmalıdır bence" diye konuştu
 
Editör: Haber Merkezi