Yurdunuseven, Meclis Genel Kurulunda konuştu

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi İbrahim YURDUNUSEVEN ‘’Dünya Çocuk Hakları Günü’’ ile ilgili TBMM Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Yurdunuseven; ‘’Dünya üzerinde yaşanan savaşların, zulümlerin sebep olduğu açlık ve yoksulluktan maalesef en çok çocuklar etkilenmektedir. Gazze, Arakan, Suriye, Myanmar gibi bölgelerde çocuk katliamlarına sahne olmaya hâlen devam edilmektedir. Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek için Birleşmiş Milletler 20 Kasımı Dünya Çocuk Hakları Günü olarak ilan etmiştir. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu verilerine göre dünyada her gün 5 yaşın altında 22 bin çocuk önlenebilir sebeplerden dolayı hayatını kaybetmektedir. Hâl böyleyken maalesef Birleşmiş Milletler ne yazık ki bu tür katliamlara ve çocuk ölümlerine sessiz kalmaktadır.’’ dedi

Yurdunuseven; ‘’Bir hukukçu olarak Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor; çocuklar yarınlarımız, geleceğimizdir diyor, çocuklar ölmesin diyor; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.’’ Diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi