Yurdunuseven Kayseri Cezaevlerini Ziyaret Etti

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı olması hasebiyle Kayseri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde komisyon üyesi milletvekilleri ile birlikte incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası yazılı bir mesaj yayımlayan Yurdunuseven "Ceza infaz kurumları sadece hükümlü ve tutukluların barındırıldığı yer değil aynı zamanda yeniden sosyal hayata adapte olma, hükümlünün ıslahı ve meslek edindirme gibi faaliyetleri de yürütmektedir." diyerek ceza infaz kurumlarının faaliyet alanlarına vurgu yaptı.

Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı seçilmesinin ardından hızlı bir faaliyet dönemini başlatan AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven yazılı bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında; "Hükümlü ve Tutuklu Hakları Komisyonu olarak ülkemizde bulunan ceza infaz kurumlarını önem sırasına göre ziyaret etmeye devam ediyoruz. Komisyon üyesi milletvekillerimizle Kayseri Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü ziyareti öncesi Kayseri Valimiz Şehmus Aydın'ı ziyaret ettik. Komisyonumuzun faaliyet alanlarına giren karakol, polis merkezi amirlikleri ile ceza infaz kurumları hakkında genel bilgi aldık.Misafirpervelikleri nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum.

AK Parti dönemi öncesinde yaşananlar nedeniyle adı hiç iyi haberlerle anılmayan ceza infaz kurumlarımız 2002'den öncesine bakıldığında AK Partimizin getirdiği reformlar ile tam anlamıyla büyük bir değişim yaşadı. Bizlerde ziyaret ederek incelediğimiz ceza infaz kurumlarımızda bunu bizzat görmüş olduk. Ceza infaz kurumlarımız, hükümlü ve tutukluların ıslah edilmesinin yanısıra aynı zamanda bir çok farklı alanda ceza süresini doldurmakta olan hükümlüler ile üretim yapmakta, meslek edindirme ve hükümlülerin yeniden sosyal hayata adapte olması gibi birçok faaliyeti de yürütmektedir. Kayseri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisinde bulunan T1, T2 Tipi, Çocuk ve Gençlik, Kadın Kapalı Ceza İnfaz kurumlarında komisyon üyesi milletvekillerimizle birlikte incelemelerde bulunduk. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkilileri ve kurum müdürlerinden mevcut durum ve faaliyetler hakkında bilgi aldık. Yine kampüs içerisinde bulunan Adalet Mesleki Eğitim Merkezi ve kütüphaneyi de inceledik. Kampüs içerisinde bulunan Kampüs Semt Polikliniğini de ziyaret ederek hangi alanlarda hizmet verdikleri noktasında bilgi aldık. Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü içerisinde bulunan tüm kurumlarda özveriyle hizmet veren personelimize ayrıca teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi