Yurdunuseven, “İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümü kutlu olsun”

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in 29 Mayıs İstanbul'un fethi dolayısıyla yapmış olduğu basın açıklamasıdır;

"Kahramanlıklarıyla çağlar açıp çağlar kapatan ecdadımızın yazdığı destanların nişanesi olan İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümü kutlu olsun.

1071'Den 2071'e

"1071 Malazgirt Zaferiyle yurt edindiğimiz bu topraklarda yazdığımız her destanın ardından bir fidan gibi yeniden filizlenen, güç bularak çoğalan bu millet, günümüze kadar dünyanın her yerine hak ve adalet dağıtmıştır. Eşkiyalığın, zorbalığın hüküm sürdüğü Anadolu toprakları medeniyetimizle yeniden hayat bulmuş ve bu hayat buluşun en güzel meyvesi olarak da bu millete İstanbul'un Fethi mazhar olmuştur. Yüce Peygamberimizin "“İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.” diye buyurarak müjdelediği böylesine müstesna bir hadise yine Necip Milletimize nasip olmuştur. Bütün bu mücadeleler, zaferler, ecdadımızın kanlarıyla yazdığı destanlar bugün hala bize bir rehber, yolumuzu aydınlatan ışık olmaya devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çok öncelerden beri üstüne basa basa belirttiğimiz 2023'ün ardından artık birçok yükümüzden kurtulacak belirlediğimiz 2053,2071 ve daha nice hedeflere bu doğrultuda ulaşacağız.

İstanbul'un fethinin 566'ncı yıl dönümü vesilesiyle, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet başta olmak üzere bugüne kadar bu vatan, bu millet, bu bayrak,bu ezan ve bu Kur'an için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet, hürmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.

Editör: Haber Merkezi