Yurdunuseven'in Berat Kandilive Dünya Sağlık Günü Mesajı

Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven'in Berat Kandili, Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası ile ilgili bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında;

"Tüm dünya ülkelerinin Kovid-19 pandemisi sebebiyle çok zor zamanlar geçirdiği, Dünya sağlık günü ve Dünya Sağlık Haftasını idrak ettiğimiz bu günlerde bir kez daha kendi sağlığımız ve toplum sağlığının önemini çok daha iyi idrak ettik. Sadece kendimizin değil çevremizin de sağlıklı olması ve yaşaması gerekliliğini öğrenmiş olduk. Dünyanın geldiği şu noktada tabiri caizse bütün ülkeler kendi derdine, hatta bazı ülkelerde eyaletlerin bile birbirine yardım etmeyerek kendi canının derdine düştüğü bu günlerde ülkemiz sağlık alanında ne kadar ileri yeterli bir seviyede olduğunu hazırlıklı ve vatandaşına verdiği önemi göstermiştir.Biliyoruz ki insanımızın hayat kalitesini arttırmak, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve yaygınlığı ile doğrudan ilgilidir. Onun için de öncelikle sağlık hizmetlerinden herkesin eşit şekilde yararlanabilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda önemli reformlar gerçekleştirdik. Her vatandaşımızın hızlı,etkin ve kaliteli bir sağlık hizmetine kolayca ulaşabilesi temel önceliklerimizin arasında olup, her bir vatandaşımızın sağlık hizmetlerinden en verimli şekilde yararlanması için yaptığımız çalışmalara kararlılıkla devam etmekteyiz. Koronavirüs salgını sebebiyle de devletimiz sonuna kadar vatandaşının yanında gerekeni yapmaya devam edecektir. Bu süreçte vatandaşlarımızın durumu provoke etmeye çalışan bir takım fırsatçı kötü zihniyetlere müsade etmemeleri, sadece resmi kurumların açıklamalarını takip ederek kendilerini izole etmeleri ciddi önemli bir konudur. Bu düşüncelerle ülkemizin dört bir yanında kutsal görevlerini fedakarca yerine getiren bütün sağlık çalışanlarımızın Dünya Sağlık Günü ve Türkiye Sağlık Haftası'nı kutluyor, tüm vatandaşlarıma sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Birbirinden zorlu sınavlar verdiğimiz, birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günleri, inançlı insanlar olarak her türlü bela ve musibetten sığınmak için her zaman açık olan dua kapısına yönelerek ve sabrederek aşacağımıza bende canı gönülden inanmaktayım.İdrak edeceğimiz, Cenab-ı Hakk'ın dünya semasına rahmetiyle tecelli ettiği Berat Gecemizin tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi