Yurdunuseven'in, Berat Kandili mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Berat Kandili dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayarak “Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve Merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir” ifadelerini kullandı.

Kandillerin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşandığı gece olduğunu belirten Yurdunuseven, mesajında şunları belirtti;

“Berat Kandili Peygamberimiz (S.A.V.) ‘in ifadesiyle insanoğlu için bir yıllık bir geleceğin hükme bağlandığı bir gecedir. Ramazan ayından önceki son kandil olan, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınmayı, yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Böyle önemli ve mübarek bir gecenin feyiz ve bereketinden faydalanmak için, akraba ve dostlarımızla tebrikleşmeli, fakir ve yoksullar görüp gözetilmeli günahlarımıza tövbe ve istiğfar ederek Rabbimize dua ve niyazda bulunmalıyız. Berat kandilinin ilimize, ülkemize, tüm İslam âlemine ve insanlığa, barış ve huzur getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi