Yurdunuseven, “Her insanın dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun eşittir”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi İbrahim Yurdunuseven, hukukun, adaletin ve eşitliğin önemine vurgu yaparak; Çağdaş İnsan Hakları belgelerinin anayasası olarak kabul edilen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 70. yıl dönümü hakkında açıklamada bulundu.

"İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, insan hak ve özgürlüklerini güvence altına alacak evrensel anlayışın yansımasıdır. Beyanname'yi ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye’de insan haklarına saygı, Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri arasındadır. Temel hak ve özgürlüklerin sürekli ileri götürülmesi yönündeki politikalarımız, kurucu üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi'nin insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerini yerleştirme ve derinleştirme hedefleriyle de örtüşmektedir.

Her insanın dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun eşit olduğuna inanıyor, ötelemiyor ve bu yöndeki mücadelemizi başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti olarak her ortamda sürdürüyoruz. Hükümet olarak insan haklarının, demokrasinin, hukuk devleti ilkesinin korunması ve geliştirilmesine büyük önem atfediyoruz. Bu anlamda temel hak ve özgürlükleri ileri demokrasinin teminatı olarak görüyoruz" dedi.

2010 yılının Eylül ayında halk tarafından benimsenen anayasa değişiklikleriyle önemli bir mesafe alındığını ifade eden Yurdunuseven, "Ülkemiz, her geçen gün daha da olgunlaşan demokrasisiyle, insan haklarına, hukuk devleti ilkesine olan bağlılığıyla dünyada ve bölgemizde örnek bir konumda yer almaktadır. Hükümetimiz, Türkiye'nin ileri demokrasi adımlarına hız verdiği gibi, bölge ülkelerindeki demokratik değişim ve dönüşüm süreçlerine, halkların meşru taleplerine, insan haklarının geliştirilmesine de destek olmaktadır ve bu yöndeki yapıcı çabalarını sürdürecektir. İnanıyorum ki, bölge ülkeleri, demokratik değişim ve dönüşüm süreçlerini hızla tamamlayacak, kısa zamanda demokratik istikrarı tesis edeceklerdir. Bu düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, bu anlamlı günün milletimize ve tüm insanlık ailesine hayırlı olmasını diliyor; adalet, eşitlik, özgürlük temelinde mutlu bir gelecek diliyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi