Yurdunuseven, “Eski Türkiye defteri kapandı”

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in 27 Mayıs 1960 Darbesi ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasıdır.

"Türk Milleti, yüzyıllardır dünyadaki tüm mazlum milletler için verdiği hak ve adalet savaşını hiçbir zaman pes etmeden sürdürmüş ve daima karşısında düşmanları olmuştur. Osmanlı Devleti'nin dünyanın her bir köşesine götürdüğü eser ve izlere bakılırsa ne denli büyük bir devletin ne denli büyük hizmetleri insanların ayağına götürdüğü gözle görülebilir bir gerçektir. Bu denli büyük bir medeniyete doğrudan savaş açmak cesaretini gösterenlerin uğradığı hezimetlerden kendine ders çıkaran ve bugünlere ulaşan bir güruh Cennet Mekan Abdülhamid Han'ın milletimizin başında olduğu günlerden başlayarak haince ve kalleşçe planlarını birer birer işlemeye koymuştur. Ne zaman ki millet iradesi tecelli etse, refaha kavuşsa ortaya çıkan bu kirli eller 27 Mayıs 1960'da ilk askeri darbesini gerçekleştirmiştir. Askerini, ordusunu kutsal kabul eden milletimiz bu ve bundan sonraki kalkışmalara silah zoruyla baskılarla maruz bırakılmıştır.

Eski Türkiye Defteri KAPANDI

62 yıl geride bıraktığımız 1960 darbesinin ve darbelerin, kalkışmaların, muhtıraların ardından son olarak hainliğin ayyuka çıktığı 15 Temmuz gecesi, zaten kapatmış olduğumuz "Eski Türkiye Defteri"ni tam olarak kapattığımız milletimizle birlikte tasdikleyerek bir daha açılmamak üzere ortadan kaldırdık. Yeni Türkiye'de artık yalnız milletin iradesi var. Milletin bu ve bunun gibi safsatalarla geri bırakıldığı uygarlık seviyesine biran önce ulaşması gerçeği var.

Daha Çok Yolumuz Var

20 Yılda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde birçok engeli geride bıraktık. Artık eksikleri kapatmakla değil var olana yenisini eklemekle, değer katmakla yükselmenin tam arefesindeyiz. Geliştirdiğimiz her yerli ve milli projede, bulduğumuz her yeni kaynakta geleceğimizin aydınlandığı yadsınamaz bir gerçektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tarihimize kara leke olarak düşen 27 Mayıs 1960 Darbesi'nin yıl dönümünde merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve darbeler sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.

Editör: Haber Merkezi