Yurdunuseven Çocuk Üniversitesini Ziyaret Etti

                TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na bağlı Çocuk Hakları Alt Komisyonu ile beraber Gaziantep'de düzenledikleri ziyaretlerle ilgili basın açıklamasıdır.

                "Ülkemizin her noktasında "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." düsturunu gelenek edinmiş bir kültür mirasının sahipleri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu üyesi milletvekillerimizle birlikte yerinde inceleme ve araştırmalarımızı sürdürüyoruz.  Bu kapsamda ziyaret ettiğimiz Gaziantep ilimizde öncelikle milletimizin vicdanını derinden yaralayan öğretmeninden ve babasından şiddet gören iki yavrumuzu ziyaret ettik. Hiç bir insani duygunun içine sığmayacak olan şiddetin muhatabının çocuklarımız olması bizleri daha derinden yaraladı. Ailelerimiz ve yavrularımız için devletimizin ilgili kurumları ve milletin vekili olarak bizler gereken her türlü takibatı sonuna kadar yaptık. Birkez daha belirtmek isterim ki; Şiddetin her türlüsüne amasız,fakatsız karşıyız !

                TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu olarak vazifemiz çocuklarımızın haklarını korumak, onların gelişim ve eğitimleri noktasında araştırmalar ve incelemeler yapmaktır.Yine çocuklar geleceğimizdir diyerek gittiğimiz Gaziantep ilimizde Valimiz Sayın Davut Gül'ü komisyon üyesi milletvekillerimizle birlikte ziyaret ederek çocuklarımızın eğitim ve gelişimi için gerçekleştirilen ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi aldık. Gaziantep'de gerçekten birçok ilimize örnek nitelikte projelerin çocuklarımız için hayata geçirildiğini gördük. AK Belediyeciliği hakkıyla yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Çocuk Sanat Merkezi, Şehitkamil Belediyemiz tarafından tamamlanan Trafik Eğitim Parkı'nda çocuklarımızla bir araya gelerek incelemelerde bulunduk. Söz hakkının çocuklarda olduğu onların sesini daha gür duyuran Gazişehir İl Öğrenci Meclisi'ne komisyon üyesi milletvekillerimize birlikte konuk olarak çocuklarımızı dinledik. Gelecekte bu ülkenin mimarı olacak yavrularımızın böyle bir oluşum içerisinde kendini ifade etmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Yine Gaziantep ilimizde çocuklarımızın; bilim, sanat ve teknoloji odaklı eğitimlerle buluştuğu Gaziantep Keşif Kampüsü diğer adıyla Çocuk Üniversitesi'ni ziyaret ederek burada yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler aldık. Tüm bunlar genel olarak değerlendirildiğinde birkez daha şunu net olarak görebiliyoruz ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Partimiz ile ülkemizin her köşesindeki çocuklarımız, en temel hakkı olan yaşama ve eğitimin şartlarına eşit ve hakkıyla AK Partimiz ile ulaştı. Bütün bunların yanısıra bizler için her biri ayrı cevher olan çocuklarımızın yüksek standartla büyüme ve gelişimini tamamlaması için her türlü çalışma yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. 2020 Yılında AK Partimizin sunduğu teklifle kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonumuzun üyesi olan bir milletvekili olarak belirtmek isterim ki çocuklarımız için araştırma ve incelemelerimizi sürdürecek ve bu noktada hiçbir eksikliğe müsamaha göstermeyeceğiz. Çocuklarımıza büyük özen gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, emeği olan tüm kurumlarımıza, Gaziantep ilimizde bu çalışmaları hayata geçiren valimiz, belediye başkanlarımız ve tüm kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum."

Editör: Haber Merkezi