Yurdunuseven, “15 Temmuz’u unutturmayacağız”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından haftalık basın toplantısı düzenlendi.

İl Başkanlığı binasında ki toplantıya AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcıları Mustafa Kardaş ve Davut Yılmaz katıldı.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü unutmayacak, unutturmayacaklarını belirterek, yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanındaki iki gün süren kutlamalara çok ciddi katılımın olduğunu söyledi.

15 Temmuz kutlamalarının her yıl düzenli olarak devam edeceğini aktaran Yurdunuseven, basın toplantısında şunları kaydetti:

15 Temmuz bu milletin, diriliş günüdür diyen Yurdunuseven, “15 Temmuz günü, halkımızın tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediği ve bunun tescillendiği gündür. Kürdü, lazı, çerkezi, alevisi, sünnisi, genci, yaşlısı, erkeği, kadını hepsi meydanlara dökülmüş demokrasiye sahip çıkmışlardır” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 1 yıllık bir zaman geçtiğini belirten Yurdunuseven şunları söyledi;

“Bu hain darbe girişimi Allah adına Allah rızası için maalesef insanlarımızı kandıran, hak adına taleplerde bulunup maalesef hak gözetmeyen bir darbe girişimiydi. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yaşadığı darbe girişimlerinden farklı olarak direk millete kast etmiş, milletin üzerine silah sıkmış bir darbe girişimiydi. Öncelikle Cumhurbaşkanımızın dirayeti, dik duruşu ve vatandaşlarımızı meydanlara çağırması, vatandaşımızın da Sayın Cumhurbaşkanımıza güveni sayesinde meydanlara çıkıp cesaretlerini göstermesiyle, bu hain darbe girişimi çok şükür ki def edildi. Üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz günü milli bayram ilan edildi. Biz de 15 Temmuz gününü unutmamak ve unutturmamak adına Afyonkarahisar’ da sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde valilik ve belediye başkanlığı tarafından tertip edilen programa teşkilat olarak katıldık. Buradan öncelikle tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.”

Millî Eğitim Bakanlığının bugün yeni müfredat açıkladığını dile getiren Yurdunuseven, “1, 5, ve 9 sınıflarda artık yeni bir müfredat uygulanacak. İnşallah açıklanan yeni müfredatında hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, ayrıca dün AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından “15 Temmuz’u Unutma, Unutturma” programı düzenledikleri içinde kadın kollarına teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi