Yurdunusen’den Mevlana Haftası Mesajı

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in Mevlana Haftası dolayısıyla yapmış olduğu basın açıklaması;

Büyük İslam Mütefekkiri Hz.Mevlânâ'nın düğün günü olarak addettiği ebediyete irtihal edişinin yıl dönümünü de içinde barındıran Mevlana Haftası'nın tüm İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, hayatı ve bırakmış olduğu eserler ile ölümünden tam 748 yıl sonra bile insanlığa öğretebileceği değerler bakımından çok önemli bir mihenk taşıdır. Bilhassa günümüzde teknoloji ve modern hayatın getirdiği ayrılıkların üzerine koronavirüs gibi bir pandemiyle karşı karşıya kalarak ayrı düşen, hoşgörü, birlik ve beraberliği unutan insanoğlunun yüreklerindeki pası silmeye ve yeniden bir arada kardeşçe yaşamayı öğretmeye bile sadece Mevlânâ'nın bizlere bıraktığı eserler bile başlı başına yetebilecek kadar değerlidir. Hayatı boyunca her türlü nefret ve şiddetten uzak, insan sevgisi ve hoşgörüyle yaşayan Mevlânâ kadim kültürümüzün ve medeniyetimizin de önemli değerlerindendir. Hayatı ve bırakmış olduğu eserler sadece milletimizin değil kıyamete kadar tüm insanlığın yol göstericisi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ömrünü ilahi aşka adayan Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'yi dar-ı bekaya irtihal edişinin yıl dönümünde rahmetle anıyorum.

Editör: Haber Merkezi