Yunus Timlerinin Zorlu Eğitimi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Motosikletli Polis Timi'ne girmek isteyen polisler ileri sürüş teknikleri kursuna katılıyor. 1 ay sürecek olan kursun sonunda yapılacak sınavı geçenler Yunus Timleri'ne girebilecek.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Motosikletli Polis Timleri Amiri Veysel Deniz, aldıkları ileri sürüş teknikleri kursu hakkında bilgi verdi. Kursa Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne yeni gelen ekip arkadaşlarının katıldığını ifade eden Deniz, Afyon Motor Sporları Merkezi'nde kursu gerçekleştirdiklerini aktardı. Deniz, "Normal sokakta karşılaşabileceğimiz durumları burada dubalarımızla hocalarımızın ve bizim beraber verdiğimiz eğitimlerle arkadaşlarımızı sokağa hazırlıyoruz. Toplam 15 personelimiz var. Başarılı olan arkadaşları bünyemize katıp bunlarla beraber daha güçlü şekilde sokaklarda asayiş olaylarına bu arkadaşlarımız devam edecek" dedi.

KURSLAR SABAH SPORU İLE BAŞLIYOR

Toplamda bir aylık bir sürede eğitim alacaklarını belirten Deniz, "Arkadaşlarımız sabah 8.00'de beraber geliyoruz. Sabah sporumuzu yapıyoruz, yürüyüşümüzü, koşumuzu yapıyoruz. Normal sporumuzu yaptıktan sonra motosikletlerle beraber saat akşam 5'e, 6'ya kadar eğitimimiz devam ediyor. Bu eğitim de dediğim gibi dar manevralar, sokak aralarında nasıl gidebileceğimiz, sokaklarda nasıl pozisyonlarda karşılaşabileceğimiz, şahıslarla nasıl görüşürüz, nasıl mülakat yaparız, bunların eğitimlerini yapıyoruz. Aynı zamanda yine öncü artçı olarak beraber motosiklete binmede, silah eğitimi, silah nasıl kullanılır, motosiklet üzerinde silahı nasıl kullanırız, bir olayla karşılaştığımızda nasıl davranmamız gerektiğini bunların eğitimini detaylı bir şekilde bir ay boyunca arkadaşlarımız alıyor. Bu eğitimden başarılı olan arkadaşlarımız Yunus Timlerine girmeye hak kazanıyor" diye konuştu.

Kursa Afyonkarahisar'dan 8, Adana'dan da 7 personelin katıldığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi