“Yörük, ne dediğini biliyor mu?”

Afyon kasaplar ve sucukçular odası başkanı İbrahim Yörük, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hileli gıdaların açıklanması üzerine yaptığı açıklamada, başkanı olduğu fırıncı ve lokantacı esnafını ikaz ederken kasap esnafına sahip çıktı.
İbrahim Yörük, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’da pide harçlarında, köftede ve sucuklarda kullanılan kıymada tükürük bezi, sakatat ve baş eti tespit edildiğini; bunu kullanan fırıncı ve lokantacı esnafın, baş etini kasaplardan değil, sakatat satan esnaflardan aldıklarını belirtti.
Kasap, sucuk imalatçısı, balıkçı, lokantacı ve fırıncı esnafının kayıtlı olduğu odanın başkanı olan Yörük, kasap esnafına sahip çıkarken diğer üyelerini ikaz etti.
Bir oda başkanının sucukçu esnafını rahatlatmak amacıyla gerçekleri yansıtmayan açıklamaları esnafı şaşırttı.
Yörük açıklamasında, Gıda ve tarım bakanlığı ile toplantı yaptıklarını kelle etinden yapılan sucuğu 2.kalite olarak, dana etinden yapılan sucuğun 1.kalite olarak kabul edilmesini teklif ettiklerini ancak bu teklifin kabul görmediğini belirtti.
Edinilen bilgiye göre oda başkanı İbrahim Yörük, bakanlıkla bu hususta toplantı yapmadı ve 1 ve 2’nci kalite sucuk teklifini yapmadı.
Öte yandan, yüzde100 dana etinden imal edilen sucuğu Afyon’da birkaç firmanın imal ettiği diğer firmaların sığır eti kullandığı etiketlerine dana eti ibaresi koydukları bildirildi.
Konunun çözümü için Cumhurbaşkanlığı makamına dilekçe yazdıklarını ve 1 hafta sonra Bakanlıkta toplantı yaptıklarını açıklayan Yörük’ün başkanı olduğu odaya kayıtlı bir sucuk imalatçısı; “Hayal aleminde geziyor. AFES’in mezbahasını Kasap esnafına kiralıyorum diye mukavele yapan, çeşitli dolaplarla şirketin tek sahibi olan bu şahsın sözlerine güvenilir mi? Esnafın menfaatini kendi menfaatine doğru yontan bir başkandan, üyelerinin çıkarı için çalıştığına kim inanır? Hangi bakanlıkta, hangi bürokratlarla toplantı yaptığını da, açıklasa.. Açıklayamaz, çünkü; bakanlıkta böyle bir toplantı yapılmadı.. Yörük ne dediğini biliyor mu?” dedi.
Kendisine defalarca çözüm bulması için iletilen, etiket korsanlığı sorununa bugüne kadar hiç eğilmediğini, sucukçu esnafı bu yüzden zarar gördüğünü ve karalandığını ifade eden sektör mensubu, sucukçu esnafının sahipsiz bırakıldığından yakındı. 
 
Editör: Haber Merkezi