YÖREX’te Afyon ürünleri ile tanıtım yapıldı

Antalya’da bu yıl 10’uncusu düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğinde açtığı stant büyük ilgi gördü.

Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Afyonkarahisar’ın Coğrafi İşaret Tescilli ve yöresel ürünleri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğinde açtığı stantta sergilendi. İlk günden itibaren yoğun ilginin gözlemlendiği stantta, Zafer Kalkınma Ajansı’na bağlı Manisa, Kütahya ve Uşak illerinin de önde gelen ürünleri yer aldı. Stant, Fuar’ın açık olduğu 5 gün boyunca yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteği ile açılan standı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Koordinasyon Dairesi Başkanı Ahmet Şimşek, İyi Parti Antalya Milletvekili Av. Hasan Subaşı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Oda ve Borsalar Daire Başkanı ve Başkanlık Özel Müşaviri Hasan Erbay, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen veSabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat gibi birçok etkili isim de ziyaret etti.

YÖREX hakkında değerlendirmede bulunan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Türkiye’nin her yerinden birçok Oda ve Borsa, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde buraya geldi. Bu seferki YÖREX Fuarı’nda ilk defa 81 il temsil edildi. Zafer Kalkınma Ajansımız’ın da destekleri ile Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illeri burada bölgemizi temsil etti. Afyonkarahisar’ın önemli miktarda ürünü standımız da yer aldı. Afyon Lokumu’nun her çeşidi, meşhur ekmek kadayıfımız, kabak tatlımız, Haşhaşellamız, maden suyumuz, Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırmamız, Afyon Mermerimiz, patatesli ekmeğimiz, seralarda üretilen domatesimiz ile yumurtamız, patatesimiz, keşkeğimiz, kaymağımız burada yer aldı. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Çandır’a, bu organizasyona destek veren ve bizim de standımıza teşrif eden TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M.RifatHisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. YÖREX’te bizimle beraber stant açan Ahmet İpek, Aftat, Aşpa, Avşar Maden Suyu, Deniz Şekerleme ve Şuhut Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Ayrıca stantlı katılım sağlayamayıp ürün gönderen Afyon Yumurta, Alimoğlu Mermer, Bircan Tarım, Natur Mermer, No.03, Oğuz Mermer ve Yasemen Mermer’e de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Fuar’da Demirören Haber Ajansı’na Coğrafi İşaret Tescili ATSO tarafından yaptırılan Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması ile ilgili demeç verdi. Serteser, Afyon Sucuğu’nun içinde manda etinin de bulunduğuna, böylelikle diğer sucuklardan farklı bir lezzete sahip olduğuna dikkat çekti. Serteser, Fuar’ın başka bir bölümünde yer alan Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası ile Dinar Ticaret ve Sanayi Odası’nın standını da ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi