Yöresel lezzetlerimiz dünyaya açılacak

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ile Afyonkarahisar Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğinde Afyonkarahisar'da ilk kez Uluslararası Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası düzenlenecek.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2018 yılı Mart ayında düzenlemesi planlanan dev organizasyon öncesi Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ile Afyonkarahisar Aşçılar ve Pastacılar Derneği yöneticilerini makamında kabul etti.

TUFAN: "BİZ BU ALANDA TECRÜBELİYİZ"

Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Tozan öncülüğünde gerçekleşen ziyarete, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan, Afyonkarahisar Aşçılar ve Pastacılar Derneği (AŞPAD) Başkanı Önder Kaynak, AŞPAD Başkan Yardımcısı Emrah İşisağ, AŞPAD Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Canavarcı, Ümit Şahin ve Murat Coşkun katıldı.

Ziyarette, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ve Uluslararası Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ile ilgili Başkan Burhanettin Çoban'a bilgi veren TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan, konfederasyonun 60 il 7 bölgede faaliyet gösteren bu alanda dünyanın en büyük kuruluşu olduğunu söyledi. Konfederasyon olarak, yemek yarışmalarında oldukça tecrübeli olduklarını kaydeden Tufan, şu ana kadar ulusal ve uluslararası düzeylerde 34 şampiyona düzenlediklerini ifade etti.

İLİMİZİN TANITIMINA DA KATKI SAĞLAYACAK

16-17-19 Mart tarihlerinde üç gün süreyle düzenlenecek yarışma için Türki Cumhuriyetlerden usta aşçıların ilimize geleceğini belirten Tufan, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti.

Eğitimde işbirliğini artırmak ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almak adına yarışmaya destek vereceklerini belirten Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Tozan da öğrencilerin ilk kez bu denli büyük bir organizasyonda tecrübe kazanacağını söyledi. Yarışmanın ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Afyonkarahisar Belediyesi olarak, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ile Afyonkarahisar Aşçılar ve Pastacılar Derneği'ne gerekli noktalarda destek vereceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi