YOL HARCAMALARI İÇİN KATILIM PAYI ALINMAYACAK
 
Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında gündeme alınan 'yol harcamaları için vatandaştan katılım payı alınıp alınmayacağı' hakkındaki teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle 'katılım payı alınmaması' yönünde kabul edildi.
 
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın, yol, su ve kanalizasyon harcamalarında katılım payı alınmaması yönünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği talep vatandaşa yaradı. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen konuyla ilgili olarak, su ve kanalizasyon katılım payları aynen muhafaza edilirken, yollarla ilgili karar belediye meclisine bırakılmıştı. Afyonkarahisar Belediye Meclisi de yol harcamaları için vatandaştan katılım payı alınmamasına karar verdi.
 
1981 yılında yürürlüğe giren 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda yol, su ve kanalizasyon hizmetlerinin vatandaştan alınması şartının getirildiğini hatırlatan Başkan Çoban, "Yol, su ve kanalizasyon harcamalarında katılım payının alınmaması yönünde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a talepte bulunmuştum. Talep ettiğim şekilde TBMM'ye geldi ve ilgili komisyondan bu şekilde geçti. Ancak Meclis Genel Kurulu'nda su ve kanalizasyon katılım paylarının alınması aynen muhafaza edilirken, sadece yollarla ilgili belediye meclis kararıyla alınır ya da alınmaz şeklinde madde getirildi. Bizim bugüne kadar yaptığımız yollar için katılım payı alma niyetimiz olmadı. Meclis üyelerimizin aldığı bu kararla da almayacağız. Su ve kanalizasyon harcamalarından da katılım payı almak istemiyoruz ancak kanuni zorunluluk var" dedi.
Ülkemizin birçok şehrinde sık sık ulusal basına haber konusu olan pek çok insanın dert yandığı bu sorun, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın talebiyle çözülmüş oldu.
 
Editör: Haber Merkezi