YİNE ŞEHİDİMİZ VAR AFYONKARAHİSAR!



Van'ın Çaldıran İlçesi'nden son dakika acı haber geldi. Çaldıran ile Ağırı’nın Doğubeyazıt İlçesi arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında üs bölgesine dönmekte olan askeri birlik saldırıya uğradı.

Van'ın Çaldıran İlçesi'nin Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Uzman ÇavuşGökhan Şengül'ün (28), Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

Van’ın Çaldıran İlçesi ve Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi arasındaki Tendürek Dağıbölgesinde sürdürülen operasyonun ardından dün akşam saatlerinde üs bölgesine dönen askeri birliğe Gülizar mevkiinde pusu kuran PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada Uzman Çavuş Gökhan Şengül şehit düştü.

Şengül’ün şehadet haberi, Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’ne bağlı Akkonak Beldesi’nde oturan ailesine, Çobanlar Kaymakamı ve Çay Kaymakam Vekili Resul Özdemir ileJandarma Kıdemli Başçavuş İlker Yakar tarafından verildi. Anne Emine ve baba Zeki Şengül, oğullarının şehit olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşadı. Çift, daha sonra 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye götürüldü. Sinir krizi geçiren şehidin kız kardeşi ise onun, doğacak oğlu için alışveriş yaptığını söyleyerek gözyaşı döktü.

Şehit uzman çavuş Gökhan Şengül doğacak oğlu için alışveriş yapıyordu

TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Şengül’ün şehit düştüğü haberinin ardından şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. 5 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan Uzman Çavuş Gökhan Şengül’ün, 1.5 yıl önce evlendiği eşi Merve Şengül’ün ise 7 aylık hamile olduğu kaydedildi.

DARBEYE KARŞI PAYLAŞIMDA BULUNMUŞ

Gökhan Şengül’ün, sosyal medya hesabında 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı paylaşımda bulunduğu da kaydedildi. Şengül paylaşımında, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve mensubu olduğum Jandarma Genel Komutanlığı’nın bu girişimle hiçbir bağlantısı yoktur. Devletimizin ve şanlı ordumuzun, şanlı Türk milletinin adını lekelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Görevimizin başında yüce Türk milletinin hizmetindeyiz" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi