Yine kanımızı donduran ruhumuzu parçalayan KADIN cinayetleri.

Anne lütfen ölme! annemsiz uyuyamam ki!

Yine kanımızı donduran ruhumuzu parçalayan KADIN cinayetleri.

Kırıkkale'de yaşanan kan donduran cinayette E.Bulut, 4 yıl önce boşandığı eşi tarafından defalarca kez bıçaklandı, Ne yazık ki kameralara ve sosyal medyaya yansıyan videoda olay anında E.Bulut'un yanındaki 10 yaşındaki kızı F.B.B'nin annesini o halde görüşü ve "ANNE LÜTFEN ÖLME “diye haykırışı herkesin yüreğini parçalamıştır.

Bu olaydan sonra Konya'da da T.Erkol, eşi tarafından 20 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Kızının ise “BEN ANNEMSİZ UYUYAMAM Kİ “sözleri vicdanlarımızı derinden etkilemiştir.

Dünya üzerindeki hiç bir lisan hiç bir kelime bu vahşetleri tarif edemez masumlaştıramaz ve yaşanan acıyı tarif edemez.

Kadın! İnsanlığımızdan utanılacak düşüncelerin, eylemlerin şiddetin odak noktasına yerleştirilemez ve Şiddetin cinayetin ama sı lakini olamaz.

Şiddeti cinayeti anlayabilmek mümkün değildir.

Kadınlarımızın geri de bıraktıkları evlatlarının psikolojisini ruhsal travmalarını anlayabilmemiz de mümkün değildir.

Son yaşanılan vahşetlerde de ne yazık ki görüleceği üzere sadece kadınlarımız değildir kurban olan çocuklarımızda bu vahşetin kurbanları olmuşlardır.

Yasalarımızda eleştirilerimizi barındırsa da caydırıcı olup olmadığı tartışılsa da işlenen suçlara dair yaptırımlar ve cezalar vardır.

Ancak ehemmiyetle öncelikli olarak düşünülmesi gereken bir suç gerçekleştikten sonra tartışılması değil suçun işlenmesini önlemektir.

Toplumun her biriminde aileden okula medyadan basına sivil toplum örgütlerinden resmî kurumlara kanun koyucudan uygulayıcılara kolluğa adalet merciilerine uzanan geniş bir bilinç hassasiyet oluşturmaktır.

Önemli olan bir suçun işlenmesinin önüne geçmektir. Önleyici tedbirleri arttırmak uygulamadaki aksaklıkları gidermektir.

Başka bir noktada başka bir kadınımızın bir vahşete kurban gitmesini önleyebilmemizdir.

Kanun koyucunun adalet merciilerinin en ağır cezaları vermesi kamu vicdanını bir nebze olsun rahatlatması Caydırıcılığı sağlaması,

Tüm toplumun her bir ferdin caydırıcılığın haricinde gerekli bilinci hassasiyeti oluşturmasıdır.

Afyonkarahisar Baro Başkanlığı olarak bundan önce olduğu gibi yaşanan son olaylarda da hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kadınlarımızın ve geleceğimiz çocuklarımızın her daim yanlarında olduğumuzu hukuki çalışmalarımıza devam ettiğimizi tekrar ederek;

Başka bir evladımızın ANNE LÜTFEN ÖLME DEMEYECEĞİ

Başka bir evladımızın BEN ANNEMSİZ UYUYAMAM Kİ DEMEYECEĞİ

Başka bir kadınımızın BEN ÖLMEK İSTEMİYORUM demeyeceği

Yarınlara Ulaşmak Gayesi, Mücadelesi ile

Kamuoyuna Saygıyla Bildiririz.

Editör: Haber Merkezi