Yılsonu Panaromik Sergisi İhsaniye Ayazini Köyü Ayazhan’da Açıldı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kapsamında düzenlenen sergi ve etkinliklerin beşincisi Frig Vadisinde bulunan Ayazini Köyü Ayazhan da Vali Yardımcıları Dr. Mehmet BOZTEPE ve Nurullah KAYA’ nın, protokolün, yöre halkının ve davetlilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Serginin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Dr. Mehmet BOZTEPE ‘’Yıl Sonu Sergisinin Frig Vadisi turizm kuşağında bulunan tarihi dokuda düzenlenmesi bölgenin tanıtılmasına katkıda bulunması açısından son derece yararlı olmuştur. Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ile üretilen El Sanatları ürünlerinden oluşan serginin hayırlı olmasını diliyorum; emeği geçen yönetici, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlere teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRÜ AHMET AKIN’ IN SERGİ AÇILIŞ KONUŞMASI

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz panoramik el sanatları sergimize hoş geldiniz.

Milli Eğitim Bakanlığınca “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” olarak belirlenen Haziran ayının ilk haftasını Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi olarak ilimizin değişik mekânlarında düzenlediğimiz çeşitli etkinlik ve sergilerle hafta boyunca kutladık. Kutlama programının son etkinliğini ve sergisini de bugün burada sizlerin teşriflerinizle gerçekleştiriyoruz.

Bugün Türk yurdu olan bu kadim Anadolu toprağı tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Şu an üzerinde bulunduğumuz topraklarda dokuz asır önce devlet olarak hüküm sürmüş olan Frigya’nın kalbi olan Ayazin’i köyümüzde, bu tarihi doku içinde kendi milli kültürümüzü ve Türk insanının hayallerini, duygularını, el emeğini, göz nurunu yansıtan el sanatlarından oluşan sergimizi sizlerin beğenisine sunacağız.

Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarımızın tanırlılığının artmasına, yediden yetmişe her vatandaşımıza ulaşmaya hedeflediğimiz bu hafta ile “HER ZAMAN HER YERDE HERKES İÇİN EĞİTİM” Felsefemizi tüm Afyonkarahisar halkına duyurmaya çalıştık. Hayat Boyu Öğrenmenin okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen eğitim-öğretim faaliyetleri olduğunu tüm halkımıza hissettirmeye çalıştık.

Sayın Valim, saygı değer misafirler,

Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi olarak 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında; 14 öğretmen 91 usta öğretici ile; meslek edindirme, kişisel gelişim, el sanatları ve görsel sanatlar dallarında 311 kurs açtık. Bu kurslara 4987 kursiyer katıldı. Şu anda aktif olarak devam eden 131 kursumuza 1953 kursiyerimiz devam etmektedir.

Okuma Yazma bilmeyen vatandaşlarımız için 30 kurs açtık. Bu kurslara 125 vatandaşımız katılarak belge almaya hak kazandı.

Örgün öğretim dışında olan 2474’ü aktif olmak üzere 12241 öğrencimize açık ortaokul ve açık lisede okuma imkânı sunmaktayız.

Lise mezunu olan ve üniversiteyi kazanamayan 113 gencimize üniversite sınavlarına hazırlamak üzere Destekleme ve Yetiştirme kursu vermekteyiz.

Varlığı bilinen ancak keşfedilmeye muhtaç olan Frig Vadisinin; Sayın Valimizin çabaları, yüksek vizyonu ve enerjisiyle Türk Turizmine kazandırıldığı tarihi günlere tanıklık ediyoruz.

İlimizin sosyo–ekonomik ve kültürel gelişimine sağlayacağı katma değer Afyonkarahisar halkı olarak hepimizi heyecanlandırıyor.

Bu duygu ve düşünceler ile;

Panoremik el sergimizin bu tarihi doku içinde açılmasını sağlayan Valimiz Sayın Gökmen ÇİÇEK’ e, Halk Eğitimi Merkezi olarak açtığımız kurslarda her daim bizleri destekleyen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ZEYBEK’e, bu nezih mekanı sergimizin açılması için tahsis eden, her türlü imkanı sağlayan iş insanı Sayın Salim PANCAR’ a bu sergi açılışında bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize şükranlarımı arz ediyor, saygıyla selamlıyorum.

  1. ederim.
Editör: Haber Merkezi