Yılmaz: “Yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacak”

MHP Afyon Milletvekili Adayı Kemalettin Yılmaz, aralıksız bir şekilde gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerine bir yenisini daha ekledi.

Dazkırı ilçesini ziyaret eden MHP Afyon Milletvekili Adayı Kemalettin Yılmaz, Dazkırılı vatandaşlarla bir araya gelerek 1 Kasım günü gerçekleştirilecek olan Genel seçimler için destek isteyip seçim beyannamesi hakkında bilgiler verdi.

Dazkırı ilçesini ziyareti eden MHP Afyon Milletvekili Adayı Kemalettin Yılmaz’a İl Başkan Yardımcısı Süleyman Karaca, MHP Dazkırı ilçe Başkanı Aydın Ekiz ve Yönetim Kurulu Üyeleri yanı sıra birçok partili eşlik etti.

 

İlk olarak MHP Dazkırı İlçe teşkilatını ziyaret eden Milletvekili Adayı Kemalettin Yılmaz daha sonrasında merkez çarşı esnafını ve kahvehaneleri ziyaret ederek buradaki esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet edip sıkıntılarını dinledi.

 

 Yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacak

 

Milletvekili Adayı Kemalettin Yılmaz, “ “17–25 Aralık rüşvet, yolsuzluk ve kara para” soruşturması ile ortaya dökülen, hükümet üyeleri ile aile fertlerinin içinde yer aldığı siyasi tarihimizin en büyük rüşvet ve yolsuzluk iddiaları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecek, kul hakkı yiyenlerden, rüşvetçilerden, soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacaktır.” dedi.

 

 “Yolsuzlukla Mücadele Kurulu” kurulacak

 

Yolsuzlukla Mücadele Kurulu’nun kurulacağını belirten Milletvekili Adayı Yılmaz,” Yolsuzlukla mücadeleden sorumlu olan kurumların görevlerini etkin bir şekilde yerine getirebilmesi için gerekli idari, mali, teknik ve hukuki alt yapı oluşturulacak ve insan gücü kapasiteleri geliştirilecektir. Bu doğrultuda; yolsuzlukları önlemek, yolsuzluklarla mücadelede etkin ve kalıcı politikalar üretmek ve ilgili kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlamak üzere, özerk bir “Yolsuzlukla Mücadele Kurulu” oluşturulacaktır.” dedi.

 

 Rüşvet ve yolsuzluğu caiz gören anlayışa son verilecek

 

Rüşvet ve yolsuzluğu caiz gören anlayışa son verileceğini belirten MHP Milletvekili Adayı Kemalettin Yılmaz, “Siyasi ya da herhangi bir aidiyet duygusunun yolsuzluk ve usulsüzlük yapmaya vesile kılınması veya yapılan bir kamu hizmetinin karşılığı olarak doğal karşılanması gibi kamuoyunda oluşturmaya çalışan sakat algı yok edilecektir. Yolsuzlukla mücadele kamu menfaatinin kişisel menfaatlerden üstünlüğü anlayışının toplumsal bir değer olarak benimsetilmesi, eğitim başta olmak üzere çeşitli yollarla sağlanacaktır.” dedi.

 

İlçe halkının göstermiş olduğu ilgi ve samimi yaklaşımdan dolayı memnuniyeti dile getiren Milletvekili Adayı Yılmaz belde ve köyleri ziyaret etmek üzere Dazkırı ilçesi merkezinden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi