Yılmaz: Soma Faciasının Sorumluları Bulunmalı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Manisa Soma’da yaşanan maden kazası ile ilgili olarak, “Bu üzücü olaya sebep olan, ihmali olan kişi ve kurumlar bir an evvel ortaya çıkarılmalı ve haklarında gerekli hukuki işlemler başlatılmalı” dedi.
MHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı üyeleri Termal bir otelde gerçekleştirilen programda bir araya gelerek ülke gündemini ve cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi. Çok sayıda partili ve davetlinin katıldığı ekinliğin açılış konuşmasını yapan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, ülke gündemindeki sıcaklığını koruyan Manisa Soma'da yaşanan maden faciasının bütün Türk milletini derinden üzdüğü gibi, kendilerini de derinden yaraladığını ifade etti. Facianın nedeninin araştırılması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, "Malumunuz olduğu üzere son günlerde yaşanan üzücü olaylar ülkeyi yasa boğmuş ve herkesi olduğu gibi bizleri de derinden üzmüştür. Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası ülkemiz tarihine kara bir leke olarak düşmüştür. Alınlarının teriyle evlerine bir lokma ekmek götürmek için çalışan madenci kardeşlerimizin yaşamış oldukları Soma faciası, ne yazık ki yüzlerce maden işçisi kardeşimize mezar olmuş, ailelerini derin bir yasa boğmuştur. Bu üzücü olaya sebep olan, ihmali olan kişi ve kurumların bir an evvel ortaya çıkarılarak haklarında gerekli hukuki işlemlerin başlatılması gerekmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler üzerimize düşen görevi yaparak bu olayın takipçisi olacak ve geride kalan ailelerine gereken her türlü desteği vermeye çalışacağız" dedi.
"GEÇMİŞTE YAPILAN HATALARIN, EKSİKLERİN MUHASEBESİNİ YAPMAMIZ GEREKİYOR"
Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında açıklamalarda bulunan ve seçim süresi boyunca sivil toplum örgütleri ile bir araya geleceklerini kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:
"İktidar yetkilileri halkın istek ve taleplerini kulak ardı ederek görmezden gelmiştir ve önümüzdeki süreçte yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adapte olmuş durumdadır. İktidar yetkililerinin akıllarından geçen tahterevalli sistemi ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında bir seçim süreci geçirmenin zeminini hazırlamaya çalışmaktadırlar. Türkiye 30 Mart'ın ardından yeni bir seçim sürecine kilitlenmiştir. Bilinmelidir ki kimse bu tahterevalli sistemle ikisinden birine mecbur ve mahkum değildir. İkisinden birini dayatmak 76 milyon insanımıza hakarettir. MHP olarak bizler de Cumhurbaşkanı adaylığı için halkımızın beğeneceği ve takdir edeceği, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de belirttiği gibi Türkiye'ye yakışan, millet ve devlet arasındaki bağı sağlamlaştırabilecek, ahlaklı, vicdanlı, adalete saygı duyan ve ayrımcılığa mesafeli duran değerli bir adayla yola çıkacağız. Gün bugün, herkes birlik ve beraberliğin pekişmesi ve daim kılınması için herkes üzerine düşen görevi yapmalı elini taşın altına koyabilmelidir. Geçtiğimiz günlerde bir seçim süreci geçirdik ve bu seçim sonrasında amaçladığımız noktayı yakalayamamış olmanın duygusallığını halen yaşıyoruz lakin şu an onu değerlendirmek ve sorumlu aramak durumunda değiliz çünkü şu an itibarıyla önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanmalıyız. Geçmişte yapılan hataların, eksiklerin muhasebesini elbette yapmamız gerekmektedir. Hataların tekrar edilmemesi adına herkes kendisiyle ilgili öz eleştiri ve değerlendirmeleri yapmalıdır" dedi
Editör: Haber Merkezi