YILMAZ: NEVRUZ, DOSTLUĞUN BAYRAMIDIR
Nevruz Bayramı baharın gelişi, doğayla insanın iç içe olması, insanların birlik ve beraberlik içerisinde olduğu, kardeşliğin, yeniden uyanışın, dostluğun ve umudun bayramıdır.
Milletvekili Kemalettin Yılmaz mesajında şunları kaydetti:
“Nevruz, Türk milletinin milli geleneğinde yer alan bir kavramdır. Türklerde de çok eskiden beri bilinmekte ve törenlerle kutlanmaktadır. Nevruz geleneği de uygulamada bazı farklılıklar olmakla beraber bütün Türk topluluklarında geleneksel bir nitelik taşımaktadır.
Bu bayram yalnızca bir mevsim değişimi olarak değil milli ve manevi değerlerin ön plana çıktığı, bereket, sevgi, saygı, dostluğun ve sıcaklığın da simgesi olan bir bayramdır. Nevruz büyük Türk milletinin bağımsızlığı ve özgürlüğünün temeli olmuş, Türk Milletinin Ergenekon’dan çıktıkları günü simgelemektedir.
Fakat Nevruz Bayramı özüne uygun kutlanması gerekirken farklı anlamalar çerçevesinde bölücü ve ayrılıkçı terör örgütü PKK tarafından saptırılmaktadır. Bu bölücü ve ayrılıkçı hareketlerin mevcut hükümet tarafından desteklenmiş olması kabul edilemez. Nevruz Bayramı kutlamalarına farklı anlamlar yüklenmesi ve siyasi oyunlara alet edilerek kutlanılması, Türk milletinin örf, adet ve geleneklerine karşı yapılan büyük haksızlık ve saygısızlıktır.
Nevruz Bayramı terör örgütü ve destekçilerinin vatana ve millete zarar verdikleri bölüp parçalama düşüncesi altında geliştirilen stratejilerin gölgesinde kutlanılan bir bayram değildir. Nevruzu kimsenin istismar etmeye, ülkemizi kargaşa ortamına sürüklemeye çalışılması ve bu duruma alet edilmesi kabul edilemez. Ergenekon’dan dünyaya yayılan Büyük Türk Milletinin öz değerlerinden olan nevruz bayramını kimsenin kötü emellerine alet etmesine fırsat vermemeliyiz.
Tüm milletimizin Nevruz Bayramını kutluyor, güzelliğin ve güzelliklerin başladığı gün olarak ifade edilen bu bayramda Nevruzun anlamına ve amacına uygun kutlanmasını temenni ediyor. Türk milletine yaşatılmaya çalışılan bütün olumsuzlukların geride kalmasını, yeni ve güzel günlerin, bereketin, mutluluğun aziz milletimize yaşamayı nasip etmesini Cenab-ı Allah'tan diliyorum.” Dedi.
 
Editör: Haber Merkezi