Yılmaz: ''Deva bulmaya gelenler dert alıp gidiyor''

-Hastane şifa kaynağımı yoksa hastalık kaynağı mı?

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Devlet Hastanesine şifa bulmak için gelen yaşlıların, gençlerin ve çocukların radyasyona maruz kaldığını söyleyerek, “Afyonkarahisar Devlet Hastanesine gelen hastalar şifa değil dert almaktadır” dedi.
Yılmaz, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bahçesinde kurulan mobil baz istasyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hastanedek isıkıntıların bitmediğini öne süren Yılmaz, vatandaşlardan son günlerde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi otoparkında kurulan mobil baz istasyonu ile ilgili şikayetler aldıklarını ifade etti. Yılmaz, “Bu nedenle yerinde gidip inceledim. Vatandaşlarımız ne idareye, ne kamu kuruluşlarına ses çıkaramıyor, tepki gösteremiyor, şifa bulmak için gittiği hastanenin 20 metre yanında, bilimsel olarak bir çok tartışmaya açık olan baz istasyonu kurulu''dedi.
Yılmaz, hastaneye şifa için gelenlerin, baz istasyonu nedeniyle radyasyona maruz kaldıklarını belirterek, ''Elbette ihtiyaç nedeni ile kurulmuştur ancak geçici bile olsa bunu hastanenin bu kadar yakınına değil, makul bir noktaya kurmaları daha uygun olacaktır” diye konuştu.

-Hastanedeki hastalar da personel de risk altında-

Hastane bahçesindeki mobil baz istasyonunun uzun süredir hastane bahçesinde olduğunu ve bu durumdan personelin de rahatsızlık duyduğunu ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hastane personeli tarafından baz istasyonunun kaldırılması ile ilgili girişimlerin olduğu, ancak bir sonuç alınamadığı bilinmektedir. Hem hastanede şifa bulmaya gelen hastaların, hem de çalışan yüzlerce hastane personelinin sağlığını tehdit eden baz istasyonu kaldırılmalı ihtiyaç ise hastalarımıza ve hastane çalışanlarına en az zarar verebilecek makul bir mesafede kurulmalıdır.” YEHA
(GK-MRL)
Editör: Haber Merkezi