YILMAZ: BUNLARIN HUYU BÖYLE
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde çıkan olayların sorumlusu olarak kendisini gösterdiğini belirten MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, "Sırrı Sakık yanlış yapmıştır. Bunların huyu böyle. Önce ortalığı karıştırır, sonra da yanlış anlaşıldık derler" dedi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde 25 Aralık'ta karşıt görüşlü öğrenciler arasında olaylar çıktı. Polisin müdahalesine rağmen zaman zaman artan gerilim, dün kavgaya dönüştü. Çıkan olaylarda 1'i ağır 5 öğrenci yaralandı.
Olayların ardından BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, öğrencilerin MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz tarafından kışkırtıldığını iddia etti. Sakık'ın iddialarına cevap veren Yılmaz, tepki gösterdi. Sırrı Sakık'ın yanlış bir tutum içinde olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bunların huyu böyle. Önce ortalığı karıştırırlar, sonra da 'Biz yanlış anlaşıldık' derler. Örneklerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüyoruz" dedi.
ANADİLİ KÜRTÇE OLANLARLA SORUNUMUZ YOK
Anadili Kürtçe olan hiç kimseyle sorunu olmadığını aktaran Yılmaz, şunları söyledi:
"Bir Türk milliyetçisi, ülkücü olarak PKK terör örgütü, hiç bir zaman anadili Kürtçe olan insanlarımızın temsilcisi olmadı, olmaz diyorum. Afyon'da belki 5- 10 bin anadili Kürtçe insanımız vardır. İnsanları tahrik eden, terör olaylarından veya anarşiden medet uman, ortalığı karıştırmak isteyen bir avuç insanla bu kişileri karıştırmayalım. Anadili Kürtçe insanlarla komşuluk ilişkimiz var, kız alıp kız verdik. Bizzat benim akrabalarım var."
KURTULUŞ SAVAŞI'NDA BİRLİKTE SAVAŞTIK
Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe'de ülkenin dört bir yanından gelen askerlerin savaştığını belirten Yılmaz, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Anadili Kürtçe olan insanlarımız ile ve bölücü unsurları, PKK'nın taşeronluğunu yapan, PKK militanlığı yapan insanları ayrı tutmak lazım. Afyon, bir huzur bölgesidir. Afyon, Anadolu'nun önemli noktalarından biridir. Biz Kurtuluş Savaşı'nı Anadolu'da başlatırken, Şırnaklısı, Batmanlısı, Urfalısı, Erzincanlısı, Edirnelisi birlikte mücadele ettik. Burada şehadet şerbeti içmişlerdir. Bunun bilincindeyiz. Emniyet güçlerimiz ve Valiliğimiz, hedef gösterilmişliğimin gereğini yapacaktır. Bununla bir yere varmak mümkün değil. 3 PKK çapulcusuna pabuç bırakmayız."
Editör: Haber Merkezi