YILMAZ: AFYON HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELMELİ
 Milliyetçi Hareket Partisi Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, gündem dışı söz alarak Afyon da yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı. MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İktidarın Afyon iline gerekeMilliyetçi Hareket Partisi Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, gündem dışı söz alarak Afyon da yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı.
MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İktidarın Afyon iline gereken önem ve desteği vermediğini belirterek hizmetlerin hak edilen noktada olmadığını söyledi.
Milletvekili Yılmaz yaptığı gündem dışı konuşmada şunları kaydetti:
“Afyon yaşayan insanlarımızın kahır ekseriyeti tarımdan ve tarıma dayalı sanayiden geçimini temin etmektedir. Son zamanlarda tarım sektörünün sıkıntılarından, olumsuzluklarından da çok fazla etkilenen ilimiz halen göç veren iller arasındadır.
 
Ekonomik, sosyal, kültürel ve çevre kriterlerine göre yapılan değerlendirmelere göre yaşanılabilir iller arasında 58. sırada olan Afyon.
 
Afyon hak ettiği hizmeti alamıyor
 
 2002 yılında 7 milletvekilinden 6’sını,2007 yılında 7 milletvekilinden 5’ini AKP’den seçerken. Göç nedeni ile nüfusu azalınca milletvekili sayımız 7’den 5’e düşmüş ve de 2011 seçimlerinde de 5 milletvekilliğinde 3’ünü iktidar partisine vermiştir. Bunlardan bir milletvekili de hükümet üyesidir.
 
İktidara bu denli desteğine rağmen, hak ettiği hizmeti alabilmiş değildir.
 
Hala 8500 öğretmen norm kadrosunun 1270 tanesi boştur. Halen 1300 civarında derslik açığımız vardır.
 
Milat kabul ettikleri 2002 yılında Dinar, Sandıklı, Çay, Bolvadin, Emirdağ ilçe devlet hastanelerinde heyet raporu verebilecek kadro ve alt yapıya sahipken, bugün maalesef buralar sağlık ocağı konumuna getirilmiştir.
 
İşsizler ordusundaki artışlar devam etmektedir
 
Nüfusu 2000’in altına düştüğü içim tam 49 belediye köye dönüştürülmüştür ve insanlarımız doğdukları toprakları terk etmeye zorlanmış adeta cezalandırılmışlardır.
 
5084 uygulamaları maalesef iyi yönetilememiş, hizmet sektörü ile yetinilmiş üretim ve istihdam odaklı yatırımlar Afyon’u tercih etmemişlerdir. Bu yüzden pek çok insanımız mağdur olmuştur.
 
Kapanan işyerleri her geçen gün artmakta, işsizler ordusuna her gün yenileri eklenmektedir.
 
Bu kürsüden defalarca söyledim, ilgili bakandan yazılı açıklamada istedim ancak pek ilgilenen olmadı. Tekrar tekrar söyleyeceğim ve yapılana kadarda takipçisi olacağım. Emirdağ – Bolvadin – Çay – Çöl Ovası ve Dinar (porsuma kavşağına kadar olan yolun trafik yük hacmi her geçen gün artmakta, mal ve can kaybına sebebiyet vermektedir). Bu yol acilen duble yola dönüştürülmelidir.
 
Yine şehrimizi Isparta ve Antalya ya bağlayan alternatif yollardan olan Afyon Şuhut yolunun da duble yol yapılması hem Şuhut ilçemize ulaşımı kolaylaştıracak hem de bu bölgede ekonomik hareket yaratacaktır.
 
Sözde müjde veriliyor sonra yarım bırakılıyor
 
 Kapatılan DMO Bölge Müdürlüğü binaları ve lojmanları şehrin ortasında hala akşamcıların, bağımlıların mekânı olmaya devam ediyor.
 
Müjdelerle temeli atılan müze inşaatına tam 7 aydır çivi çakılmadı inşaatın akıbetini tüm afyonlular merak ediyor.
 
Hele hele turizm bölgesinde bir hilkat garibesi gibi duran olimpik yüzme havuzu tam bir rezalet örneği.
 
Boşaltılan Afyon Devlet Hastanesi ve Kocatepe Devlet Hastanesi binaları da bakımsızlık ve sahipsizlikten nasibini almaktadır. Yıllarca Afyon halkına şifa dağıtan bu binalarda tinercilerin, balicilerin, uyuşturucu bağımlıların favori mekânları halinde.
 
Tam bir özelleştirme rezaleti yaşanan Çay- Seka Fabrikasının yerinde yeller esiyor. Hurda demirleri bile sökülmüş, 3-5 metruk binadan başka hiçbir şey kalmamıştır. Özelleştirmeden önce 800 aktif çalışanı, ham madde temincisi, nakliyecisi ile en az 1500-2000 aileye iş olan, aş olan, katma değer ve istihdam sağlayan Çay Seka fabrikası sizlerin özelleştirmeden ne anladığınızın göstergesidir.
 
Yandaşa peşkeş çekiliyor
 
İnşallah yanınıza kar kalmayacak, hesabını vereceksiniz.
 
Bolvadin ilçemizde bulunan ve ülkemizin tek alkaloit fabrikası acilen çağdaş teknolojiler ile donatılmalıdır ve boşa giden atılan alkaloitlerde insanlığın ve ilaç sektörünün hizmetine sunulmalıdır. Ham alkaloitleri yurtdışına satmak yerine yerli ilaç sanayisine önem verilmelidir.
 
Yine iktidarınız döneminde birçok ilçemizin can damarlarını kestiniz. Bayat, Başmakçı, İhsaniye, Çobanlar, Sultandağı, Hocalar ilçelerimizdeki resmi kurumları, adliyeleri, askerlik şubelerini kapattınız hem hizmetin alınmasına engel oldunuz hem de bu kurumları kapatarak ilçelerimizin canlılığını bitirdiniz.
 
Yakın zaman, yani ithal ete izin verilesiye kadar İstanbul un et ihtiyacının % 18’ini Afyonkarahisar karşılıyor idi. şimdilerde ise hayvancılıkla uğraşanlar sos veriyor.
 
Pancar üreticileri sos veriyor milat kabul ettiğiniz 2002 yılında 1 lt mazot alabilmek için 10 kg pancar teslim etmesi yeterli iken, bugün 1 lt mazot alabilmek için tam 45 kg pancar teslim etmesi gerekiyor.
 
Sulaması, çapası, sökümü, nakliyesi ve de kotası da bu işin cabası.
 
Afyonda hangi konuya baksak elimizde kalıyor.
 
Bunun yanında şehrimizin merkezinde kalan ve ciddi hava ve çevre kirliliğine sebep olan eski teknoloji ile işletilen çimento fabrikası bir an önce şehir dışına çıkartılmalı.
 
Yine şehir merkezinde kalan ve kentin estetiğini bozan hantal yapı ile çalışan beton travers fabrikası da şehrin dışına nakledilmelidir.
 
İlimizde birçok yere yeni taş ocağı ruhsatı veriyorsunuz. Çevreyi ve doğayı tahrip ediyor, insanları rahatsız ediyorsunuz. Güvenlik güçleri ile halkımızı karşı karşıya getiriyorsunuz.
 
Görüyorsunuz Afyon’da hangi konuya baksak elimizde kalıyor.
 
Ama asıl sorunumuz yoksulluk işsizlik. 700 bin nüfuslu ilimizde yeşil kartı olan Afyonlu sayısı 124 bindi. Bu demek oluyor ki halkımızın 5 te 1’i sosyal güvenceden yoksun şekilde hayatını sürdürmeye çalışıyor.
 
İlimizin sorunlarını 5 dakikaya sığdırmak mümkün değil onlarca sorun var dile getiremediğimiz bizim dile getirmemizi beklemeden iktidarın görmesini çözüm bulmasını en çok bizler isteriz.” Dedi.
Editör: Haber Merkezi